Геймърските Ethernet контролери от серията Realtek 2.5G ще се използват в геймърските дънни платки

3
425

През 1999 година на пазара се появиха първите устройства с поддръжката на мрежовия стандарт Gigabit Ethernet и пропускателна способност 1000 Mb/s. Променяха се дънните платки, стандартите за безжичен обмен на данни, но Gigabit Ethernet си остана същият.

А сега компанията Realtek реши, че е време за промени и представи серия нови контролери с поддръжката на 2.5G стандарта. Тоест с максимална пропускателна способност 2500 Mb/s.

Realtek анонсира три модела:

  • Realtek RTL8125: използва се PCIe 2.0 x1 интерфейса в дънните платки на персоналните компютри
  • Realtek RTL8156: използва се USB 3.1 Gen 1 интерфейса при външните док станции и USB преходниците (донгли)
  • Realtek RTL8226: преобразовател с поддръжката на 2500BASE-X, SGMII+ и USXGMII интерфейсите. Предвиден е за използване в рутерите, хъбовете и в другите устройства за мрежово оборудване

По този начин Realtek възнамерява с 2.5G стандарта да обхване широка гама от устройства, за да могат потребителите масово да използват по-бързата връзка в ежедневния живот.

След няколко дни се очаква и излизането на дънни платки, базирани на чипсета Intel Z390, като в топ-моделите се очаква появата на контролера Realtek RTL8125.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Дам 1Gbps почти навърши 20 години. Скука. Когато се появи за първи път в дънните платки за любителски компютри, големите „тръби“ на интернет провайдерите на трафик на едро, бяха също с пропускателна 1Gbps на кабел, основно меден по него време. Т.е. съотношението беше 1:1(контролер на дънната платка към пропускателност на голямата „тръба“) Сега вече масово опорните мрежи са по 100Gbps по оптика, съотношението е 1:100, но на дънните платки, дори най-новите модели на пазара 90%+ от моделите са все още с 1Gbps контролер. Това е отчайващо. Вече се произвежда масово оборудване за големите „тръби с пропускателност от 400Gbps, съотношението става… Виж още »

ми слагай оптика бе
ми слагай оптика бе

В магазина има домашни оптични рутери, има оптични LAN карти, има и оптично влакно. Като не ти стига 1 Gbps в LAN-а – слагай оптика и не реви.

Харалампи
Харалампи

Ти сигурно и на ВиК-то се сърдиш, че у вас не са пуснали тръба с дебит като централния водопровод…