Генералният директор на AMD доктор Лиза Су бе включена в рейтинга на най-добрите ръководители

2
451

Редица бизнес издания публикуват рейтинги от типа „Човек на годината“. След появата на процесорите Ryzen на пазара, вниманието към доктор Лиза Су (Lisa Su), оглавяваща компанията AMD, многократно нарасна. В края на 2018 година Лиза Су бе класирана на 6-то място в рейтинга на Fortune „Бизнес личност на годината“. По този начин влиятелното издание подчерта заслугите на директора на AMD за създаването и продажбата на процесори на пазар, на който от дълги години царува Intel.

В средата на тази година бизнес изданието Barron’s номинира Лиза Су за „Най-добрият генерален директор за 2019 година“. В този списък са включени 30 CEO и в него няма класации, Ето защо за победители се считат всичките 30 души, като победените са отпадналите от този списък.

Интересно е, че тази година от този списък бе изключен съоснователят на Nvidia Дженсен Хуанг (Jen-Hsun Huang). Предполага се, че причината за това е приключилата криптовалутна треска и застоя на сървърния пазара. Nvidia има много нови идеи, но последно време финансовите показатели на компанията не са стабилни и не може да се прогнозира нейния успех за бъдещ период. И още, пазарът не хареса толкова много графичните процесори от фамилията Turing.

А триумфът на Лиза Су се обяснява с нейната способност да трансформира AMD от една догонваща Intel компания в реална заплаха за могъщия си конкурент.

Лиза Су изказа кратка благодарност за дадената и титла и изрази признателност и смущение по повод нейната поява в списъка с най-добри ръководители на компании.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Pay-Day
Pay-Day

Ами да доста е добра, поведе AMD от нищото и зле изглеждащите FX печки към къртачите и убиеца на Интели Ryzen. Също така да НЕ взема пример от интелските некадърници, как се управлява компания щото се вижда, колко са нескопосани и неадекватни.

Аз-Съм
Аз-Съм

Заслужава!