Гимбалът Hohem Buff – отлична сделка от Tomtop

11
1379
Както може би сами сте забелязали – видеото става все по-значима част от интернет съдържанието, включително и в нашия сайт. За заснемането му, особено при предаване на живо, или при влогване, голямо значение има техниката, която се използва

И докато камерите, дори и на смартфоните, които използваме, вече са достатъчни, за да ви направим съпричастни с някоя конференция, то стабилизацията вече е съвсем друго нещо. От доста време на пазара се предлагат редица ръчни стабилизатори, които предлагат заснемане на гладък кадър, дори докато се движите (или се бутате в тълпата с другите журналисти в нашия случай).

Тук на помощ идват т.нар „гимбал“ модели, които решават повечето проблеми. Те всъщност са страхотни и в чисто професионално отношение за себе си отдавна планувам покупката на нещо подобно. Така и не се решавах обаче по няколко причини. Сред главните бяха – неоправдано високата цена, както и това, че повечето модели, които харесвах до момента бяха пластмасови.

 

Това обаче се променя – защото намерихме най-доброто решение, особено когато говорим за съотношение цена/качество – триосовият ръчен стабилизатор на Hohem Buff.

Китайската компания, професионализирала се в произодството на стамбилизиращи системи от 2015-а предлага редица успешни продукти на пазара, предназначени за използване със смартфони и GoPro камери, а магазинът TomTop има в момента отлична промоция, която смъква цената на един прекрасен модел с 44%.

Ето с какво разполагате в Hohem Buff накратко:

Оптимална стабилизация – благодарение на използването на специални алгоритми, устройството предлага отлична стабилизация при правенето на снимки и видео

Различни режими на снимане: Проследяване на обекти, Заключване в една позиция, Панорама

Бърза смяна на позицията на използване – от хоризонатлна към вертикална – за смартфон

180°/360° Панорама – С натискането само на едно копче
Възможност за снимане под голям ъгъл – Снимате спокойно, без да се страхувате от изпускане от големи и малки ъгли

Zoom In/Out – приближаване и отдалечаване на сниманото, без да пипате телефона

Вграден
Bluetooth – За iOS & Android системи

Phone Compatibility – It works with phone within 6inch, max. payload 250g.
USB Зареждане
Висококачествена алуминиева сплав
Възможност за свързване 1/4″ винт –Лесно поставяне на гимбъла върху стойка
Преносимост – Специална чантичка за носене

Споделяме с вас опитът си от използването на устройството, което през последните дни ни беше верен спътник

То пристига в доста голяма кутия, в която както можем да разберем след като я отворим, има всичко необходимо. Вътре не е просто самото устройство, а цял комплект, включващ чантичка, в която да пренасяте гимбала, когато не го ползвате, кабел за зареждане, допълнителна противотежест, за която ще стане дума след малко, инструкции, гаранция и батерия.

Вкарването на модела в работен режим отнема малко време, но според препоръките на производителите все пак решихме да заредим напълно Buff, преди да започнем да го използваме. Поставянето и е изключително лесно, а след това забравяте за нея, защото самият гимбал има microUSB порт, с който да зареждате директно устройството.

Истината е, че след като го заредите можете да започнете да го ползвате веднага, без каквито и да било допълнителни настройки, но след като първата емоция отмине, все пак можем да се насладим на доста интересни подробности, които производителите от Hohem са подготвили.

Едно от най-важните неща, които несъмнено трябва да споделим е, че стикът идва със специално създадено за него приложение, което можете да изтеглите, ако ще ползвате гимбала със смартфон. Има го на разположение в Google Play и в App Store,а работата с него е след това е супер лесна. То ще ви помогне много, ако искате да използвате някои от функциите на модела като автоматично проследяване на даден обект, автоматично правене на панорамна снимка, приближение, както и редица режими, които можете да използвате в различни сценарии.

Без проблем обаче можете да ползвате гимбала и без да го закачате към самото приложение – така ще използвате основната му функция – стабилизация. Имате възможност да го контролирате и от малък джойстик ,който можете да видите на снимките. Позициониран е точно под вашия палец и работата с него е много удобна. Така лесно можете да въртите телефона или GoPro камерата си на 360 градуса, запазвайки плавното движение.

Единият начин да командвате стика е през самото приложение, стартирано на смартфон ви и свързано през Bluetooth, а другият е с натискане на копчетата върху ръкохватката

Всичко става с последователни натискания в различни посоки на джойстика и всичко се случва доста интуитивно. За да ги научите първоначално обаче е добре да прочетете внимателно инструкцията, където всички те са описани.

Сценариите, в които можете да ползвате стабилизиращата стойка са много, но да речем докато вървите той коренно променя нещата. Независимо колко бързо се движите, картината остава приятна  за гледане. С малко повече практика – буквално няколко часа – се научавате да използвате добре джойстика и лесно да преминавате в различните режими, както и да въртите камерата – гладко и приятно. Някои от кадрите изглеждат все едно са заснети от дрон, а не от ходещ човек на речем.

Един от много приятните моменти в ползването на Hohem Buff е това, че когато не го използвате той не ви пречи, не заема много пространство и не тежи много. Лесно можете да го поставите в чантата, която върви с него и да го извадите чак тогава, когато искате да заснемете нещо докато се движите.

Друго нещо, което е плюс за мен е лекотата на управление, с която Buff може да се гордее. Повечето от нещата се случват напълно автоматично, а за вас остава единствено задачата да го държите по посока на действието

Някой от по-„advanced“ моделите имат твърде много копчета, натискането им съвсем спокойно може да стане случайно, а това до голяма степен ги прави и по-тежки. Тук подобно нещо няма. Освен джойстика, който е много удобен за ползване, на разположение имате само един бутон и с това могат да се управляват всички функции. Доста важно, когато бързо трябва да започнеш да снимаш нещо, а все пак не искаш да гледаш събитията само през екрана на телефона, а просто искаш да запишеш нещо, докато все пак то се случва и го гледаш – всичко става автоматично и без нужда от излишни настройки.

В случая, поне за мен едно от важните неща е и цената. Лично за мен е малко нелогично да дам за нещо подобно около една четвърт от цената на моя смартфон. С промоцията, която TomTop имат в момента  това не е така – доста добра сделка, в която купувате това прекрасно устройство за 44% по-малко.

И на последно място едно от важните неща. Можете да използвате стойката на практика  с всички актуални смартфони на пазара, както и с по-стари, като единственото условия е да не превишават 6 инча. Става въпрос за модели като iPhone X/8 plus/8/7 plus/7/6s plus/6s/6 и други, като за по-тежките се добавя специална противотежест, включена в комплекта, която трябва да поставите, за да се балансира телефона – това може би е едно от най-сложните неща, които трябва да направите, докато ползвате модела.

А ето и пълните спецификации на модела

Материал: Алуминиева сплав и пластмаса
Използване със смартфон: Подходящ за използване за модели до 6 инча като iPhone X/8 plus/8/7 plus/7/6s plus/6s/6 и други.
Товар: Максимално 250g
Ъгъл на въртене: 360°
Работен волтаж: 3.2-5.0V
Време на работа: 5 hours
Време на зареждане: 2.5 hours
Батерия: 2600mAh 3.7V 9.62Wh (включена в комплекта)
Размер на ръкохватката: 9.3 * 2.4cm
Размер на поставката: 31.5 * 11.3 * 3.3cm
Тегло: 375g
Размер на кутията: 34.8 * 15.2 * 6.7cm
Тегло на кутията: 1117g

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
СтаниславСветлин ЖелевМартинПродавачNACHO Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Методи Дамяноf
Методи Дамяноf

Българска дума „Гимбалът“ не съществува! Ъндерстира ли ме ауторът?

Методи Дамяноf
Методи Дамяноf

Преводът винаги е разбираем. Иначе какво обогатяване ще приемем, когато заменим българското значение с думи, изписани на кирилица, но са латинско наименувание.. Това не е обогатяване, а обедняване на българската реч.

Прав е Мето!
Прав е Мето!

Kaĸ тaĸa щe oпeтнявaмe cвeщeния eзиĸ нa дeдитe cи c няĸaĸви cи тaм чyждици! Πpeдлaгaм вeчe дa нe изпoлзвaмe „интepнeт“, a „cвeтoвнa мpeжa“; вмecтo „бpayзъp“ дa пишeм „пpoгpaмa зa paзглeждaнe нa cтpaници в cвeтoвнaтa мpeжa“; вмecтo „ТСР/ІР“ – „oпиcaниe нa ĸoмaндитe зa ĸoнтpoл нa oбщyвaнeтo/oпиcaниe нa ĸoмaндитe зa oбщyвaнe в cвeтoвнaтa мpeжa“, cъĸpaтeнo „OKKO/OKOCM“… A вмecтo „eлeĸтpичecтвo“ – „иcĸpeниĸ“, вмecтo „ĸopaб“ – „плyв“, вмecтo „фoтoгpaфия“ – „caмocвeт“ и вмecтo „ĸибpит“ – „дpacни-пaлни ĸлeчицa“, ĸaĸтo e пpeдлoжил нa вpeмeтo Ивaн Бoгopoв 😉 Meждy дpyгoтo, Meтo, извecтнo ли ти e ĸoлĸo чиcтo бългapcĸи дyми cъщecтвyвaт в нaшия eзиĸ? Tpи, мoeтo мoмчe, caмo… Виж още »

Методи Дамяноf
Методи Дамяноf

Ю донт ъндъстенд бългериан лангуидж.. Ю ар ъ реприсентътив ъв форин интърест… Яяя, обогатихме се!! Преминаваме само на обогатен език!!

Станислав
Станислав

Благодаря за новината. Купих си един. Като дойде ще споделя дали съм доволен. Ще слагам новия Lenovo Z5 (и него го чакам) на него.

Станислав
Станислав

Моя дойде без никакви грижи, но новия ми GSM Lenovo Z5 има два микрофона – в горната и долната част. Дали мога да пробия стойката (там изглежда пластмасова) за да може да стига звука и до другия микрофон?

NACHO
NACHO

Ся, ако попитам колко струва това удоволствие, да ли ще ме засипят упреци от рода на – ти малоумен ли си та не влезеш в сайта им и да видиш ? Или баси правописа имаш що не вземеш първо да се научиш да пишеш? 😉

Продавач
Продавач

US$159.99 с намаления от 44% = 89 дoларес

Мартин
Мартин

Г-н Желев , г-н Десподов щe ви cпoдeля няĸoлĸo нeщa във вpъзĸa cъc caйтa tоmtор , aз личнo в мoмeнтa имaм плaтeн пpoдyĸт пpeз тoзи caйт( блaгoдapeниe) нa вaшитe peĸлaми , и тyĸ зaпoчвa мъĸaтa ми . Hямa oбpaтнa вpъзĸa cъc aдминитe нa въпpocният caйт , пopъчĸaтa ми e нaд 10 дни HEΠPOCЛEДИMA a e плaтeнa и пapитe ca дocтa , Bиe личнo ĸaĸ cи пoзвoлявaтe дa пoдвeждaтe пoтpeбитeлитe нa caйтa kаldаtа cлeд ĸaтo peĸлaмиpaтe tоmtор .Знaчи взимaтe пapитe зa peĸлaмa a нe гapaниpaтe зa тexнитe ycлyги .И aĸo нe гpeшa мяcтoтo ви e в cъдa , зaщoтo зaблyждaвaтe eвeнтyaлнитe… Виж още »