Главният дизайнер на Lenovo иска да пресъздаде класическия ThinkPad

0
76

Легендарният лаптоп IBM ThinkPad може да получи нов живот. Първият класически модел от 1992 година се считаше за корпоративен стандарт за лаптопи, но в същото време имаше огромна армия от фенове извън корпоративния сектор. Много хора с носталгия си спомнят това устройство – син клавиш Enter, клавиатура в седем реда, монитор 16:10.

 

Главният дизайнер и вицепрезидент на Lenovo Девид Хил (David Hill) зарадва феновете на ThinkPad със съобщение в корпоративния блог. Той отбеляза безпрецедентния феномен ThinkPad, който не е променил дизайна си в продължение на много години.

 

Оригиналната концепция ThinkPad е представена от Ричард Сапър (Richard Sapper) през 1992 година, като тази концепция се използва и след 25 години – обикновената черна кутия, която измисли Сапър и до днес се използва от всички. От друга страна, едва ли някой ще хареса работата с лаптоп, дебел 56 милиметра.

 

Главният дизайнер на Lenovo споделя, че възнамерява да създаде нов уникален модел ThinkPad, в който са съчетани най-съвременните достижения на компютърните технологии с отделни елементи на оригиналния интерфейс. „Представете си класическа клавиатура със седем реда бутони, син клавиш Enter, съотношение на страните на дисплея 16:10, гумирано покритие, много светодиоди за индикация, отделно управление на звука и още много други неща“ – каза Хил. „Все едно, че сте се качили в машина на времето и сте се върнали в 1992 година, но със съвременна технология в ръцете“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари