Графичната карта AMD Radeon Vega FE се оказа по-слаба от GTX 1080 в Prey и Rise of the Tomb Raider

6
51

Потребител от YouTube под ника DudeRandom84 тества няколко от топ-графичните карти под научнофантастичния шутър от първо лице Rise of the Tomb Raider. По-специално, геймърът е използвал за сравняване три видео-карти: AMD Radeon Vega Frontier Edition, Nvidia GTX 1080 и GTX 1080Ti.

Забелязва се е, че Prey е същата игра, която AMD избра за анонса на графичните процесори RX Vega на Computex 2017, но както можете да видите от резултатите от теста, видео-картата AMD Radeon Vega Frontier Edition губи от GTX 1080 и GTX 1080Ti по броя на средното значение FPS (честота на кадрите).

В повечето сцени, както в Prey, така и в Rise of the Tomb Raider, видео-картата AMD Radeon Vega Frontier Edition показва с около 9-10 FPS по-малко от GTX 1080 и с 40 FPS по-малко от GTX 1080Ti. През цялото време на теста има само една сцена, където графичната карта на AMD показва по-висок резултат, отколкото при GTX 1080.

Трябва също да се отбележи, че в The Witcher 3, графичният процесор на AMD Radeon Vega Frontier Edition се оказа по-производителен, отколкото в GTX 1080 и затова всичко може да се дължи на оптимизирането или липсата на драйвери.

AMD ще пусне видеокартата RX Vega в края на този месец.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ГеймърAzhenПеринLALALALALAСтанислав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Нещо не виждам картинките?

LALALALALA
LALALALALA

Ми нормално. Амд стават предимно да си пържиш кюфтета на мощния чип. Софтуерът винаги е бил проблем и поддръжката му е под всякаква критика. На бенчмарк са идеални ама дотам. От 2 години съм зелен и не смятам да ставам, червен повече. Хем по-малко ток ми харчи картата хем ъпдейт на драйверите с всяка по-голяма игра идва. Nvidia много по-качествено си поддържа картите.

LALALALALA
LALALALALA

Нека хейта на тригърните да започне сега!

Перин
Перин

Aбе олигофрени… къде я пъхате AMD Radeon Vega Frontier Edition за игри бе? Случаино да сте прочели че въпросната карта е НЕ Е за гейминг а е за workstations…

Azhen
Azhen

Те толкова си могат хората тука … картата е предимно за работа не е за игри и дори няма нормален драйвер като хората , ползва се някакъв от февруари.
НО не като цяло ВЕГА няма да е това което всички очакват , ще има много разочаровани както и аз , ВЕГА ще са лами за ток , дори и да я пуснат на по-ниска цена от 1070 ще е труден избор.

Геймър
Геймър

Злетаци и ламери.
Поне осмисляте ли глупостите които пишете?
Откога Томб Райдър(целия франчайз въобще) стана sci-fi fps?
Товапоказва колко сте зле…