Уеб-ресурсът VideoCardz сподели поредната порция изображения на дънни платки, базирани на системната логика AMD X470. Вчера се появиха платките ASRock X470 Taichi и X470 Taichi Ultimate, а днес ще се запознаем с решенията на компаниите MSI и Biostar.

MSI X470 Gaming M7 AC е една от най-добрите платки на Micro-Star International. Тя се отличава с интересния си дизайн и наличието на многозонова LED подсветка, има 14-фазна захранваща подсистема на процесорното гнездо с масивни радиатори, два слота M. 2 покрити с M. 2 Shield пластина, а за захранването на процесора са предвидени чифт 8-пинови конектори EPS12V. Традиционно за топ-решенията дънни платки присъстват три слота PCI Express 3.0 x16, индикатор на POST-кодове и бутон за включване/рестартиране.

MSI X470 Gaming Pro в сравнение с X470 Gaming M7 AC има няколко опростени захранващи системи за CPU с 8-пинов и 4-пинов конектор EPS12V, които са лишени от радиаторите M. 2 Shield и POST-индикатора с бутони за включване/нулиране, но все още позволява създаване на графични връзки с трите слота PCI Express 3.0 x16.

MSI X470 Gaming Plus е идентична с платката MSI X470 Gaming Pro, но има опростена звукова подсистема и е лишена от декоративна облицовка на задния входно-изходен панел.

Що се отнася до поредното топ-решение MSI X470 Gaming Pro Carbon, с това „дъно“ вече се срещнахме преди няколко дни.

От своя страна, дънната платка Biostar X470 Racing GT8 се явява флагманския модел на компанията Biostar Microtech International. Тя все така има по три слота PCI Express 3.0 x16 и PCI-E 3.0 x1, голяма захранваща система на процесора и само един M. 2 слот. За звука отговаря чипа Realtek ALC1220, а сред интересните особености може да се отбележи наличието на доста редкия порт DVI-D.

Biostar X470 Racing GTN представлява първата платка на базата на чипсета X470 във формат Mini-ITX. Потребителите ще получат на разположение един конектор PCI-Express 3.0 x16, два слота за оперативна памет и един M. 2. Присъства и звуковия кодек Realtek ALC1220 и порт DVI-D.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари