Samsung разкри своя нов 7nm Exynos 9825 мобилен процесор, часове преди премиерата на дългоочакваната серия от телефони Galaxy Note 10. Това е първият чип на корейците, който използва 7-нанометров процес. Предимството на новия продукт ще се изразява в по-ефективно разходване на енергия спрямо 8nm Exynos 9810 чип.

Именно слабата енергийна ефективност на 9810 беше причината Exynos версията на Galaxy S10 да предлага по-лош живот на батерията спрямо версията със Snapdragon.

Очакваме да видим новия процесор в телефони от линията Note. Te трябва да бъдат представени тази вечер. Това ще се случи на събитие в Ню Йорк.

Като изключим споменатото до тук за новия процес на производство, не очакваме нещо грандиозно. 9825 едва ли ще предлага кой знае колко по-добра производителност от предшественика си. Той разполага с 8 ядра, които са разпределени в три групи. Имаме двуядрен Cortex-A75, четириядрен Cortex-A55 и двуядрен Custom CPU. Графичният процесор ще е Mali G76 MP12 – като този в 9810.

По подразбиране ще има поддръжка за 4G модем, но Samsung потвърди, че има готовност да задвижи на него собствения си Exynos 5100 5G модем.

В новите телефони на компанията, освен новия процесор, очакваме да видим нов дизайн на предната камера, нови функционалности в S Pen и подобрена поддръжка за 45-ватово бързо зареждане.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за