Два нови стелт мотоциклета на DARPA, които могат да работят с почти всякакво гориво

3
6

По време на изложението за техника и оборудване на специалните сили SOFIC 2016 бяха представени два мотоциклета с хибридни двигатели, предназначени за военни цели. Специализираните мотоциклети са направени по поръчка и с финансирането на DARPA.

 

Мотоциклетите се наричат стелт, не заради това, че не могат да се засекат от радарите, а поради безшумната им работа. DARPA е поръчала те да се движат тихо като електрически мотоциклети, но да изминават много големи разстояния.

Компанията Logos представи военния мотоциклет Silent Hawk (Тихият ястреб), а LSA AutonomyNightmare (Кошмар). Двигателите и на двата мотоциклета са хибридни – задвижването става както с акумулаторни батерии, така и с двигатели с вътрешно горене, които могат да работят на практика със всичко, което може да гори – авиационен керосин JP-8, Jet A-1, бензин, пропан, дори и с растително масло.

 

Главният инженер на Logos сподели, че техният мотоциклет може да работи и със зехтин, при това самостоятелно ще разбере какво е налято в резервоара и ще извърши необходимите настройки. Това е хибриден мотоциклет, който може да се движи с 55 мили в час по пресечена местност, а двигателят с вътрешно горене може да смъква от рамата.

В Silent Hawk се използва готовата електрическа система на Alta Motors, която отдавна произвежда електрически мотоциклети, и която малко прилича на системата в автомобилите Tesla.

Nightmare тежи 200 килограма, двигателят за предното колело има мощност 17 конски сили, а на задното – 135, като общата мощност е 13 KW. Silent Hawk тежи 170 килограма и генерира 7,5 KW. И двата мотоциклета могат да се използват като електрогенератори за електрическата мрежа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Два нови стелт мотоциклета на DARPA, които могат да работят с почти всякакво гориво"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tyrmyk
tyrmyk

Цитат:


двигателят за предното колело има мощност 17 конски сили, а на задното – 135, като общата мощност е 13 KW Вижте повече:


Това явно са нов вид неизвастни нам математика и физика. 1 KW = 1,36 конски сили. 17+135=152. Явно Хамериканските коне са ужасно силни щом 152 KW = 13 к.с. Пък са и „стелт“ 😀

rado99
rado99

Цитат:


Silent Hawk тежи 17 килограма и генерира 7,5 KW. И двата мотоциклета могат да се използват като електрогенератори за електрическата мрежа.


Хайде моля ви се, на мен велосипеда ми тежи повече 😀

rado99
rado99

Може да са диви мустанги, от къде знаеш 😀