fbpx
4.7 C
София

Детайлите и производството на Xbox One S струват $324

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Аналитичната компания IHS Markit пресметна, че корпорацията Microsoft изразходва за компоненти и производство на всяка конзола Xbox One S по около $324. Това е с $24 повече, отколкото се изразходват за терабайтовата версия на Xbox One. Тези изчисления показват, че Microsoft печели по около $75 от всяка продадена геймърска конзола. Аналитиците добавят, че не са пресмятали маркетинговите и някои други разходи.

 

Най-скъпият компонент в IHS Markit се оказа процесорът на AMD, който струва $99. На второ място е флаш-дискът с цена $56,5, следван от оптичното устройство с цена $32. Microsoft най-малко дава за „други допълнителни компоненти“ – $2,47, както и за опаковката и документацията, които струват $2,5.

 

Да си припомним, че главната хардуерна разлика между Xbox One S с предишното поколение е чипът на AMD, произвеждан чрез 16 нанометров технологичен процес с използване на технологията FinFET, който разполага с хардуерна поддръжка на 4K HEVC кодирането, както и на HDMI 2.0 и HDCP 2.2. Увеличена е скоростта на графичната система, процесорът работи с малко по-висока честота.

Някои потребители пресметнаха, че печалбата на Microsoft от продажбите на Xbox One S е около 23% спрямо себестойността – съвсем приличен процент, за разлика от някои други технологични гиганти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини