Дефицитът засегна всички: процесорите на Intel скоро ще поскъпнат

4
810

Заради AMD корпорацията Intel на няколко пъти намалява цените на своите процесори, но според информацията на уеб портала WCCF Tech това съвсем скоро ще приключи.

Добре известно е, че Intel самостоятелно произвежда силициевите кристали за своите процесори. Само че за производството на тези чипове са необходими и текстолитови подложки, каквито се оказа, че компанията няма. Intel изпитва огромен недостиг на подложки, за което официално уведоми своите партньори.

Оказа се, че Intel разполага с подложки само за следващите няколко седмици. След това компанията очаква възникването на твърде неприятен дефицит, като приоритет ще се дава на старшите версии на чиповете – тоест, на Core i9 и на сървърните Ice Lake-SP. Или с други думи, процесорите от популярните фамилии Core i7 и Core i5 ще станат дефицитни и неизбежно ще поскъпнат.

Ако сте възнамерявали да си купите процесор от фамилията Rocket Lake-S, може би сега е най-подходящото време за това. Intel явно ненапразно забави излизането на Core от 11-то поколение с няколко месеца и през това време успя да насити пазара със своите чипове. Очаква се влошаването на пазарната ситуация да стане в края на второто тримесечие на тази година, когато дори и процесорите на Intel ще станат дефицитни.

 

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари