fbpx
4.2 C
София

Дженсен Хуанг: полупроводниковата индустрия наближи своя предел

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Наскоро главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсен Хуанг и съпругата му Лори дариха 50 милиона долара чрез своята фондация на държавния университет в Орегон, за да създадат иновационен комплекс, в който ще бъдат обучавани големи AI модели за използване в науката за материалите, роботиката, в климатологията и други области. Специалистите на изданието Protocol разговаряха с него и публикуваха неговото виждане за това, което се случва в полупроводниковата индустрия и защо трябва да се инвестира в ИИ.

Разработването на специализиран софтуер и микрочипове за алгоритмите с елементи на изкуствен интелект е основното направление в дейността на Nvidia, както не се уморява да напомня нейният основател и ръководител Дженсен Хуанг. Според него AI е нещо като машина на времето, която позволява на учените да правят прогнози за бъдещи събития, каквото е например,  изменението на климата. А суперкомпютрите съкращават времето за изграждане на необходими модели от месеци на дни.

„Полупроводниковата индустрия вече приближава до своя предел. В смисъл, че можем да продължим да намаляваме транзисторите, но не можем да намаляваме атомите, освен ако не открием някакви нови частици“ – заяви генералният директор на Nvidia.

Но с помощта на новите ИИ можем да създадем компютърен модел на всичко, което се случва в полупроводниците, и да усъвършенстваме всички технологии в тази област.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини