Дигитална лента за ръка следи за жизнените ви показатели

0
44

Нова безжична лента за ръка, оборудвана със сензори, които следят различни жизнени показатели, може да премахне нуждата от престоя на много пациенти в болниците и да им позволи да бъдат мобилни, докато в същото време медицинските лица получават постоянна информация за ключови здравословни показатели.

Проектът, който се нарича VISI Mobile Patient Safety System, представлява типичен пример за нововъзникващия технологичен сегмент mHealth (мобилно здравеопазване). VISI разполага с комплект сензори, които следят сърдечния ритъм, кръвното налягане, нивото на кислород в кръвта, температурата на кожата и др.

След като бъде събрана, информацията се предава към компютъра на докторите или медицинските сестри, които могат да проследяват състоянието на много на брой пациенти от един терминал.

VISI Mobile вече е одобрено от регулаторните институции на САЩ, за мониторинг на сърдечния ритъм, пулса, кръвното налягане, температурата на кожата и други показатели. Очаква се скоро да бъде тествано и във Великобритания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари