Домашен детектор на лъжата с цена $400

0
1081

В САЩ започнаха продажбите на устройството USB Polygraph Demonstration Kit -портативен полиграф, който бързо може да изясни, дали някой лъже.

Устройството е съвсем сериозен и пълноценен полиграф, с чувствителност, близка до промишлените образци. В комплекта са включени сензори, които се закрепват върху пръстите на проверявания, а всички данни се обработват от централен електронен модул с три дисплея.

По време на разпита операторът следи състоянието на мониторите, върху които се изобразяват всички промени в организма на разпитвания. Детекторът на лъжата се продава заедно с подробна инструкция, която е полезна при разшифроване на някои специални участъци от получената информация.

Полиграфът Digital USB Polygraph Demonstration Kit се продава при цена 399,95 американски долара. Продажбите на това устройство в Европа трябва да започнат до края на годината.

Едва ли този детектор на лъжата ще ви превърне в агент на ФБР, но неговото използване в домашни условия може да се окаже доста забавно. Производителят предупреждава, че този полиграф не е от професионален клас и съществува малка вероятност от допускане на грешки и е най-добре тестовете с него да бъдат повторени.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за