Аналитиците на Jon Peddie Research (JPR) обобщиха резултатите от второто тримесечие на тази година в сегмента по продажби на графични ядра, както в дискретните видеокарти, така и интегрираните в централните процесори.

Според статистиките на JPR, доставките на GPU и IGP през второто тримесечие на 2017 година са нараснали със 7,2% в сравнение с предишните 3 месеца. От гледна точка на компаниите, AMD е увеличила продажбите с 8%, Nvidia – с 10%, a Intel – с 6%.

Най-голям интерес за потребителите са продажбите на дискретните видеокарти – техните продажби са нараснали с немалките 30,88% в сравнение с предишните три месеца. Аналитиците подчертават, че подобен ръст в Q2 не е наблюдаван от 20 години. През този период производителите са предоставили на ритейлърите около 12,5 милиона броя графични карти с обща сума $3,6 милиарда. Основаната причина за тези невиждани продажби е треската за добив на цифрова валута, която и сега предизвиква дефицит сред видеокартите, но от друга страна, осигури свръхпечалби на производителите.

Сред продажбите на дискретни видеокарти лидер е Nvidia, продала 70,6% от всички графични карти на пазара. Но и продажбите на AMD са нараснали с 1,9% през Q2 и са достигнали 29,4% от общия пазар.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари