Дънната платка ASUS WS Z390 PRO поддържа масив от четири видеокарти

2
469

ASUS представи дънната платка WS Z390 PRO, предназначена за изграждане на работни станции. Тя работи с процесорите Intel Coffee Lake-S (Refresh) с LGA1151 сокет и може да стане платформа за компютърни системи с четири графични карти в Nvidia SLI масив или четири видеокарти в AMD CrossFireX стек.

ASUS WS Z390 PRO има стандартен ATX форм фактор, оборудвана е с 10-фазна система за захранване на процесорното гнездо и има два 8-пинови EPS12V конектора. Възможно е поставянето на до 64 GB оперативна памет тип DDR4. Дъното разполага с четири PCI Express 3.0 x16 слота, работещи по схемите x16/x16/x0/x0, x16/x8/x8/x0 или x8/x8/x8/x8. Наличен е и един PCI-E 3.0 x4 слот.

За включването на дискови устройства са предвидени шест SATA III порта, два М.2 конектора с алуминиеви радиатори и два U.2 конектора. Сред останалите особености на новата дънна платка можем да посочим индикатора на POST кодове, хардуерният осем канален аудио кодек Realtek ALC S1220A и двата гигабитови мрежови интерфейса, изградени с чиповете Intel I210-AT и I219-LM.

В анонса не е обявена цената на дънната платка ASUS WS Z390 PRO. Пазарните анализатори прогнозират, че тя ще струва около $350.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Tech Maniac Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Tech Maniac
Tech Maniac

хем си прав, хем не си! Прав си че с NVLink няма как да вържеш 4, но ако си с карти, които ползват SLI (като GTX1080Ti например)можеш да ги вържеш 4!

Tech Maniac
Tech Maniac

Да извинявай! Не съм обърнал внимание че nvidia вече нямат quad sli bridge-ове. явно още с GTX 9 series са спряли SLI поддръжката на повече от две карти…
Не знам защо ми е останало това в акъла – че картите от 10-то поколение може да бъдат повече от 2 в SLI…
Вероятно щот не се вълнувам от SLI като цяло 😀 Понеже не мога да си позволя този лукс) 😀
EDIT: но пък ако имаш карти които са от 9-та серия (GTX 980Ti) май ще стане вече… 😀