Дънна платка ECS Black Series A890GXM-AU за геймъри и киномани

2
22

За взискателните фенове на компютърните игри и любителите на видео-филмите в HD-качество, компанията Elitegroup Computer Systems (ECS) препоръчва дънната платка ECS Black Series A890GXM-AU, в основата на която лежи системната логика AMD 890GX с южен мост AMD SB850 и интегрирано графично ядро ATI Radeon HD 4290.

Представената ATX-платформа е насочена към продуктите от категорията AMD Vision Ready и е произведена по прогресивната концепция ECS 15μ Gold Contact, чиято същност е да се увеличи дебелината на златното покритие в контактите на процесорния конектор и DIMM-слота, три пъти (0.000127 mm до 0.000381 mm) за по-добро предаване на сигнала, по-голяма стабилност при работа и повишаване на надеждността. При производството на платката са използвани висококачествени кондензатори с „твърд“ електролит, а за отвеждането на излишната топлина от ключовите „горещи точки“ е използвано оригинално по конструкция системно пасивно охлаждане Qooltech III.

Платката е предназначена за работа с процесори на AMD, в изпълнение Socket AM3 (включително и новите 6-ядрени процесори Phenom II X6, с ниво на TDP до 125 вата.) Представената дънна платка е снабдена с фирмена технология, благодарение на която след включване на компютъра, за 8 секунди се осъществява достъп до специални приложения, базирани на Linux, предоставящи възможност за бърз достъп за работа и общуване в Интернет, а така също и възпроизвеждане на цифрови изображения, без да е необходимо стартирането на основаната операционна система.

Внимание заслужава това, че продуктът ще се доставя със софтуерните приложения ECS M.I.B. III, ECS eBLU и ECS eDLU, с които ще се улеснява процесът по оувърклок, а последните две са предназначени да улесняват обновлението на BIOS-а и драйверите.

Що се касае до останалите технически характеристики на описаната дънна платка, то те изглеждат така:

– 128 МВ памет SidePort DDR3-1333 за обслужване нуждите на графичната подсистема;
– Четири 240-пинови DIMM-слота за поместването на модули двуканална оперативна памет DDR3 с честоти 1800(OC)/1600(OC)/1333/1066 MHz;
– Три слота PCI Express 2.0 x16, чифт слотове PCI Express x1 и един слот PCI;
– Пет порта SATA III с възможност да организация на RAID-масив на нива 0/1/5/1+0;
– Два Gigabit Ethernet-контролера Realtek RTL8111DL;
– Аудиокодек позволяващ възпроизвеждането на 7.1-канален аудио звук HD Audio;
– Разположени на задния панел портове DVI, D-Sub, DisplayPort и HDMI, два конектора RJ-45, оптичен S/PDIF-изход, шест порат USB, порт eSATA и шест стандартни аудио-конектора.

На последно място следва да се отбележи, че продуктът е бил удостоен с престижна награда Computex Taipei 2010 Best Choice Award, а в комплекта е наличен допълнителен 2-портов адаптер USB 3.0, използващ шината PCI Express x1.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари