Дънните платки на MSI позволяват клокването на AMD Athlon 200GE чрез множителя

5
599

Неотдавна AMD представи на пазара хибридния процесор Athlon 200GE, подходящ за десктоп компютри от начално ниво. Този APU се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес и има две ядра с архитектура Zen и поддръжка на многопоточност. Ядрата работят с тактова честота 3,2 GHz, налични са 4 MB кеш памет от трето ниво. Графиката е Radeon Vega 3 и този чип се счита за достоен конкурент на Intel Pentium G4560 (2 ядра/4 потока, 3,5 GHz).

Но в редица онлайн магазини хибридният процесор на AMD е почти два пъти по-евтин от чипа на Intel, като предлага същата производителност и много по-мощна графика.

Единственият недостатък на AMD Athlon 200GE е блокираният множител. Но овърклокърът Snegovick използва дънната платка ASUS ROG Crosshair VI Hero, в която повиши опорната честота (BCLK) и по този начин клокна APU до 3954 MHz.

Но се оказа, че клокът чрез шината не е единственият начин за увеличаване честотата на хибридния процесор AMD Athlon 200GE. За редица дъна на Micro-Star International излезе нов UEFI фърмуер с обновения микрокод AGESA 1.0.0.6, даващ възможност за използване на множителя. Успешно са тествани дъната B350M Pro-VH Plus и B350M Gaming Pro..

Тестовете показват, че AMD Athlon 200GE може да бъде клокнат чрез множителя до 3,9-4,0 GHz, с което бързодействието в игрите се покачва с 15%.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Графиката е на светлинни години напред спрямо 4560, процесорната част е светлинни години назад.

ime
ime

Какво очакваш от атлон? Ценовия клас е толкова различен.

Божинката(Оригинал)
Божинката(Оригинал)

Атлончето е около само 10% по-бавно.

Кольо
Кольо

Бюджетните келешрончета, почват да плачат.

Бай Тошо
Бай Тошо

Ти си келешронче, не си бюджетен и имаш комп за 10 хиляди, но не всички са богати като тебе. Идиот такъв.