Дъно за Pentium M процесори

1
24

Компанията AOpen пусна на японския пазар изключително интересен продуктЛ дънна платка, предназначена за мобилния процесор Pentium M, влизащ в състава на популярния комплект Centrino.

Може би някои от вас знаят, че производителността на Pentium M е толкова висока, че често превъзхожда тази на значително по-високочестотните процесори Pentium 4, при това енергопотреблението им е много по-малко. Със сигурност много хора с удоволствие биха си сглобили персонален компютър с такъв процесор. Благодарение на новия продукт това вече придоби реални очертания (като изключим някои затруднения с това да се снабдите със самия процесор).

Това дъно, с форм-фактор micro-ATX, е основано на чипсета Intel 855GM/ICH4-M, разполага със стандартния за Pentium M Socket 479, поддържа процесори с ядра Banias (130 нм) и Dothan (90 нм), разполага с 1 AGP 4x слот, 2 DIMM слота с максимален обем на паметта 2 GB, тип памет – DDR333, Serial ATA100+ RAID, 3 PCI слота, контроллер IEEE 1394 и дори Dual Gigabit Ethernet. Също така има вградено видео и 5.1-канален звук.

Цената на новия продукт е около 270 щатски долара. За съжаление не е известно ще се появили това дъно на друго място, освен в Япония

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари