Европейските цени на процесорите AMD Ryzen 3000 сa много по-високи от американските

24
2703

Продажбите на новите процесори AMD Ryzen 3000 са обявени за 7 юли, като в някои електронни магазини тези чипове вече могат да бъдат поръчани предварително. Но цените на тези процесори в Европа са осезателно по-високи от тези в САЩ. Явно така ще бъде в началото и да се надяваме, че по-късно тези цени ще бъдат изравнени.

В сравнителната таблица по-долу са дадени цените на процесорите на AMD от серията Ryzen 3000 в евро и в долари. Дори и да не се отчитат валутните разлики, цената на новите чипове в евро е с 10 и повече процента по-висока. А като приемем, че днес едно евро се търгува за около $1,14, лесно можем да видим, че в Европа новите AMD Ryzen 3000 са с 25% по-скъпи от тези в САЩ.

Уеб порталът eteknix дава и съотношението на цените в евро и долари за процесорите от предишното поколение AMD Ryzen 2000. Доста необичайно, днес при тези процесори европейските цени са с 25% по-ниски от американските.

Остава да се надяваме, че след реалното стартиране на продажбите цените на AMD Ryzen 3000 ще се стабилизират и ще се получи ситуацията от втората таблица.

7 nm процесори AMD Ryzen 3000 имат вградена поддръжка на PCI Express 4.0 шината, което ще въведе този стандарт в масовия сектор. Чиповете имат двойно повече кеш памет от трето ниво в сравнение с предишното поколение процесори. И още, AMD Ryzen 3000 имат 13% ръст на IPC – броят на изпълняваните за един такт процесорни инструкции. Интегрираният PCI-E 4.0 контролер осигурява работата на 24 линии от новия интерфейс. Както и предишните АМ4 решения, поддържа се работата на оперативната памет в двуканален режим.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
14 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TGR
TGR

Хайде пак с простотиите нещо си струва 300 долара за САЩ и света и 300 ЕВРО за Европа.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Естествено, а за България е дори ОЩЕ по скъпо щото сме бого помазани (по скоро намазани с г0вна), и за това плащаме премиум цени… Но определено е скапано хамериканците плащат едни цени, а всички останали плащат повече скапана работа е това, да махат скапаното евро и долари навсякъде да се слагат, че ми писна от тия валути скапани, и левът не струва нищо естествено, вместо да ни излезне и на нас даден чарк 300-400 лева, той излиза двойно и тройно, скапани валути и скапани банки те това е заключението..

Европа без чаршафи
Европа без чаршафи

Кажи го на социалистическите правителства и на ЕСССР, защото те, а не американците са ти виновни за това.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Нали за това написах, че НЕ искам скапаното евро, от там и скапния ЕС (еврейски съюз), ама от де толко сиво вещество за да се досетиш, че щом някой не иска скапаното евро не иска и скапания ЕС, дето само е в наш ощърб.. Също така НЕграмотнико, да не мислиш, че в ФАЩ не плащат данъци подобни на ДДС-то, ако мислиш, че не плащат такива значи си кух на тимберица..

Европа без чаршафи
Европа без чаршафи

При освобождаването на лева от фиксирания курс към еврото, ще останеш гладен и бос като гол охлюв. Единствената причина левът да има сегашната си стойност е фиксирането към еврото като резервна валута благодарение на валутният борд. Той е временно решение, така, че избор освен приемането на еврото, нямаме. Другото ще бъде катастрофа, защото при освобождаването на лева от еврото, се връща хиперинфлацията от Виденовата зима. Когато стоки, услуги и капитали се внасят в САЩ през Латинска Америка, ЕС или Китай, много от тях не се облагат дори с импортни такси или с нереципрочно ниски такси [например колите – 13-14% при… Виж още »

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Примането на еврата ще доведат до поредната национална катастрофа, ама как лумпени биха го видяли това нещо, кой те зне какъв си сульо учил в някой университет и си решил, че си наясно с нещата наясно си грънци.. Такива учени калтаци като тебе ни вкараха и в нато и в ЕС и ни еб@ха мамата, и ще ми говори тоя, те такива като тебе припемат и всеки вкаран закон от продажното правителство за даденост, и че трябва да ги слушаме, като си фен на хамериканците пиши в хамерикански сайтове. Ти като (УЖ) си високо платен и кво, да не си… Виж още »

Hookless
Hookless

Някой да обясни на петреотара горе, че Българския лев не съществува след Жан Виденов, защото сме във валутен борд – временна мярка, която не може да трае вечно. Икономическа двойка. И аз бих бил против еврото, ако имахме реална валута, а ние имаме само на хартия. Не знам как по-ясно да го обясня. Решетников не им обяснил на тия, че левът реално няма собствена стойност в момента, заради борда и е с фиксиран курс към еврото. С една дума и сега сме на евро, само че без свободата и с картинки на които пише лев. Обяснете му го на тоя… Виж още »

Джо1984
Джо1984

А в България ще са с още 5% по-скъпи, примерно 3700Х ще е 750 лв! Потвърдено от Вали компютърс, но през Gplay може да използвате код за отстъпка от 5% и цените ще съвпаднат, и остава да се надяваме в ЕМАГ да са на румънски цени!

Кольо
Кольо

Щото ЕССР бюрокрацията много и алчна.

assa
assa

2700х излиза при цена 329$ през април 2018, при нас още е по-скъп от тези 329$, така че не се надявайте скоро да паднат цените.

anonymous
anonymous

само не мога да разбера, на всички ли да ви толкова слаби машините, че точите лиги за новите ryzen-и като не видели, готови да хвърляте пари на вятъра за скъп хардуер? Не вярвам, че някой с висок клас машина скоро направена ще е готов да хвърли пак толкова пари само защото нещо ново е излязло а то пак същото…..

assa
assa

Това, че няма да си сменяш машината не означава, че не може да се интересуваш от новия хардуер.

Epidemic of hate
Epidemic of hate

https://valid.x86.fr/0qg5xc Моята не е, освен видеото то си е среден клас, ама в бума на копачите пак имах късмет и на толкоз, че цените тогава на тия карти отиваха по 1000 лева, а високия клас беше на майната си.. Все едно, мен ме дразнят самите цени, щото не трябва да са така, да не коментирам бумовете на копачи, картела на Dram чипове, дето плащах грешни пари пак 270 лева за 16GB DDR 3000 памет, още ме е яд, щото беше най евтината хубава памет, за Samsung B-Die даже не се и замислях, че бяха по 350 лева, после станаха тотал… Виж още »

TGR
TGR

Като ти е толкова нова машината, рано или късно няма ли да ти се наложи да я сменяш/обновяваш?
Ако нещата останат така, няма ли да те засяга в бъдеще?

anonymous
anonymous

Същото като кое ?!

иБаси
иБаси

Революцията се отлага. Испанците решиха, че могат да нарушат ембаргото и Ryzen 5 3600 в игрите не е това, което е в мокрите сънища на нЕкои индивиди тук.

Naimenovan potrebitel
Naimenovan potrebitel

Ryzen 3600 на 4.2 GHz си е с доста % над един 2600 в каквито и да е натоварвания, а при игрите гони 8700k
Не знам кое му е лошото на процесора

Васил
Васил

При положение, че американските цени са без „ДДС“, това е нормално

Oracle
Oracle

@Васил
Да, нямат ДДС, но имат Sales Tax и той е различен почти за всеки щат.
В някои случаи, достига около 14%, а в цените, които обявяват от АМД, този данък не е включен.

Васил
Васил

това казвам и аз. при техните цени този данък не включен

Европа без чаршафи
Европа без чаршафи

За неграмотните да обясня: ЕСССР има: – Вносни такси, които дефакто са данъци; – Европейско ДДС – VAT; Отделно към това прибавяме и цените за доставка на производителя, но те са нищо в сравнение с нещата горе. Не искахте капитализъм, искахте регулации, „социален капитализъм“ и „регулации“, на ви сега. Липсата на свободен пазар означава, че тялото отгоре – държава или наддържавна структура събира % от движението между стоки, услуги и капитали и решава вместо купувача и продавача за какво да ги ползва. Социална политика от държавата или наддържавна институция значи – взимаме от вас и ще решаваме за какво да… Виж още »

Epidemic of hate
Epidemic of hate

Ще плюя който си искам бот, а дано специално на тебе таксата да ти стане 600%..

Европа без чаршафи
Европа без чаршафи

По избраният прякор си личи, че изборът на амфетамини за стимулиране не е било най-доброто решение в живота ти. Аз ти казвам кое е причината за високата цена, ти обиждаш. Стой си в твоята фантазия и друго измерение, ще дойде време, когато тази омраза ще доведе до някоя асоциална постъпка и ще влезеш там където ти е мястото – в лудницата или в затвора. Но трябва ли хората да плащат цената за присъствието на асоциални индивиди в обществото като теб? Според мен – не, времената се менят и скоро такива като тебе ще бъдат вкарани там, където им е мястото,… Виж още »

KalHa
KalHa

Калдата – купете си евтини ключове на промоция, спестете някой лев и наемете някой да ви чете поне заглавията за грешки…