Миналия ноември Intel примами при себе си Раджа Кодури (Raja Koduri), който дотогава бе ръководител на графичното направление на AMD – Radeon Technology Group (RTG). А в края на април към него се присъедини ръководителят на маркетинговия отдел на RTG Крис Хук (Chris Hook). Но сега AMD изглежда започва да си връща.

Уеб порталът Hexus съобщи, че за AMD вече работи Мартин Аштън (Martin Ashton), който досега заемаше високи длъжности в три ключови отдела на Intel. Той бе вицепрезидент на новия отдел за разработване на централни и графични процесори (Core and Visual Computing Group). Едновременно с това беше главен инженер по графичните технологии (Visual Technologies Team). И едновременно с това – директор по хардуера и втори директор архитектурата на графичните и паралелните изчисления.

Всеки един от тези отдели работи върху графиката на Intel. А секцията Core and Visual Computing Group бе създадена специално за разработването на отделни графични процесори на Intel. Естествено, бе оглавена от Кодури.

Аштън е известен предимно с това, че 26 години работи в британската компания Imagination Technologies, където разработваше небезизвестните графични процесори PowerVR. Това са графичните ускорители на Apple до предпоследния Apple A10 Fusion, използван в iPhone 7 и 7 Plus.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
5 Автори на коментарите
Методи ДамяноfSHICANEАз-СъмtheimetoМангалата Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мангалата
Мангалата

Кодури, кодури, муфлон да ти го тури!

theimeto
theimeto

Не искам да звуча като расист ама, сигурни ли сте, че това е той на снимката. Понеже като пусна в гугъл името Raja Koduri, доста по – различен човек излиза 🙂

SHICANE
SHICANE

пич имам един въпрос към тебе ….. абе като излезеш от вас после как си намираш къщата?

Аз-Съм
Аз-Съм

на снимката е Мартин Аштън

Методи Дамяноf
Методи Дамяноf

Другарю Десподов, защо пред думата „премини“ има препинателен знак?! Обяснете.. Съвсем по сащнически започнахте – всяка дума да е с главна буква, да има препинателни знаци навсякъде без нужда..