Един от най-големите производители на процесори подкрепи Huawei

12
3778

Най-големият производител на чипове TSMC с централен офис в Тайван подкрепи Huawei и заяви, че търговските санкции на САЩ няма да окажат влияние на доставките на процесори за Huawei.

Елизабет Сън, която отговаря за връзките с обществеността на TSMC заяви:

„През последните няколко години световната полупроводникова индустрия е изградила сложна и взаимосвързана верига от доставки. Ако в някоя част на тази верига възникне срив, то това ще окаже влияние на целия свят, като засега не се знае, колко силно ще бъде това влияние“.

Да си припомним, че на 17 май тази година американските власти включиха Huawei в черния списък и забраниха на китайския производител да използва американски хардуер, софтуер и технологии.

Bloomberg също потвърди че съвместната работа с Huawei са прекратили Google, както и производителите на чипове Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom. Освен това, британската ARM също прекрати всички действащи договори с Huawei и сега китайският производител няма право да използва технологиите на ARM, които се използват в на практика всеки смартфон и таблет.

По-късно властите на САЩ дадоха на Huawei временен лиценз, отлагащ санкциите за 90 дни. До 19 август Huawei ще може да купува и използва американски компоненти и други стоки от САЩ, но само за поддръжка на своите мрежи и мобилни устройства.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Айде стига с тоя „Тайван“!! Такава държава няма!

Станислав
Станислав

Така си е! Този остров е част от Китайската народна република!

Radical Vision
Radical Vision

TSMC не произвеждат процесори, а кристалите за тях……
А хухавей да ходят на майната си, като видях, че имат модел телефон по скъп от изгнилата ябълка, да хващат и да се махат със скъпите си боклуци, някаква китайска измрела марка, ще струва повече пари от Samsung Galaxy S10…

Просто Аз
Просто Аз

Този коментар е признак на много лошо въспитание и простащина.

Radical Vision
Radical Vision

А твоя е признак на досаднист и НЕискано „компетентно“ мнение, в добавка с липса на собстевно мнение по темата и мекушавост, ай у лево селски, не съм ти давал правото на дума капиш ?

Красимир Михайлов
Красимир Михайлов

Цървул с високо самомнение.

д-р Събева
д-р Събева

Huawei са едни от най-качествените апарати и не случайно някои модели са с високи цени. Нормално е. Радвам се че ще се задържат на пазара и ще успеят да се противопоставят на САЩ монопола.

Radical Vision
Radical Vision

Да вътре хухавей са изцяло със Samsung чарколя + други от SONY навярно, заеби ти… За това винаги съм купувал скъпите модели на Samsung, щото 80% от частите по изгнили ябълки, SONY, HTC, LG, Motorola и всякаквите там марки телефониса на Samsung…….

Radical Vision Fan
Radical Vision Fan

Тука много си си повярвал нещо май ми се струва. Не може всички да сме умни колкото тебе, трбява да има и глупави за разнообразие. Кажи често какво производство имат Самсунг? Каква част от това произвотво отива при LG, SONY, HTC и дуриг марки? Дисплеите? Гърмящите батерии или лещите за камерата? Всички знаем, че баш LG никога няма да купят диплей на Samsung, щот техните не са никак лоши. Sony, няма да тръгнат да купуват лещите на Samsung щот си ги правят. Даже в DSLR сагмента са в тясно партньорство със ZEISS повече от 25 години. A сега сметни каква… Виж още »

tvo
tvo

Всички скъсяват tsmc
https://finance.yahoo.com/quote/TSM/

Защото от утре 🗽 ще ги смачка( защото подкрепят черният списък)

tvo
tvo

Вече са ибрали страната на клиента си(хавайки)
и се чудят какво може да им конфискува империята🗽(The only sizeable U.S. inputs to TSMC are EDA software, IP and equipment, according to Abrams)

TSMC said at its technology symposium that it doesn’t need to stop exports to Huawei as it does not have over 25% U.S.-origin technology in its manufacturing process. About 90% of
TSMC’s labor and overhead are in Taiwan and a substantial portion of its blank silicon wafers are from Japan, Europe and Taiwan.
The only sizeable U.S. inputs to TSMC are EDA software, IP and equipment, according to Abrams.

Data
Data

А Тайванското правителство ?

1)ще печата tw$ за tsmc
или
2)ще се подчини на 🗽 и ще затвори tsmc