Експерти назоваха топ 5 на най-популярните виртуални джаджи

0
45

Експерти назоваха най-популярните и съвременни виртуални устройства. Списъкът им се появи в някои информационни медии.

Петото почетно място се заема от VR BOX 2.0, който е максимално удобен за настройки и е доста евтин. При това, устройството няма собствена електроника, а за екран служи всеки съвременен смартфон. Що се отнася до недостатъците, то такива все пак има – нужно е да се използва смартфон с 2К-екран. Четвъртото място се заема от  Samsung Gear VR, благодарение на добрите му лещи и подобрена оптика, но има и един минус, изразяващ се в невъзможността за пълна настройка на изображението. Те също могат да се управляват с помощта на смартфона и джойстика. Цената е от порядъка на 130 долара.

Третото място се заема от популярното устройство за виртуална реалност PIMAX 4K, който също има своите почитатели. Той се оказа по-интересен за потребителите от фирмените Oculus или Vive. В устройството има два екрана, които сумарно сформират 4К-резолюция и китайския разработчик напълно изключва недостатъците на картината в шлема. „Сребърното“ второ място се заема от Sony PlayStation VR със своя оригинален и дори футуристичен дизайн, отличаващ се от опонентите. За голямо съжаление, в устройството има само един екран с FullHD резолюция и за това изображението е зърнесто, което обаче не попречи на устройството да стане едно от най-популярните на пазара.

Първото място бе заето от HTC Vive, способен напълно да пренесе потребителя във виртуалното пространство. Той е много удобен за използване в Steam, а също така е ергономичен, за което получава и „златото“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари