Притежатели на MacBook разгласиха пред целия свят за намерени монети в оптичните устройства на тези лаптопи. Тези странни монети бързо получиха жаргонното име iCoins, а потребителите споделиха, че ги намират в херметично запечатаните с пластмаса оптични устройства.

В Глобалната мрежа започнаха да се появяват най-различни версии за тези монети. Някои потребители считат, че това правят китайските работници, сглобяващи техниката на Apple. Само че в този случай не става ясно, защо това са американски и канадски монети. Други считат, че монетите са използвани за постигане на по-добър баланс на механиката. Трети изграждат сложни теории за мащабен заговор.

Техническият експерт на уеб-сайта Gizmodo даде съвсем просто обяснение: „когато дискът влиза в оптичното устройство, той леко хлътва надолу. Ако в този момент в слота за диска има някаква монета, тя пада в отвореното точно в този момент кръгло отверстие в долната част на оптичното устройство. Това отверстие е затворено когато няма диск в устройството“.

Това обяснява защо потребителите намират монети в своите MacBook Pro. Бивш служител на Genius Bar, който ремонтира тези лаптопи сподели, че е намирал в тях най-различни предмети. „В 90% от случаите това правят децата, които вместо дискове поставят най-различни предмети в оптичното устройство. Там сме намирали монети, кламери, SD карти памет и други най-различни малки предмети“.

С други думи, ако намерите в своя MacBook загадъчна монета, първо попитайте децата.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Леденика Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Леденика
Леденика

Бирата ми изчезна.Най-вероятно братовчета я е хлътнал.

Анонимен
Анонимен

Как може да ни занимавате с такива глупости

Анонимен
Анонимен

Трябва да се прави реклама на идиотобуците за да вървят продажбите как защо.