Експерти прогнозират масово използване на хибридни SSD/HDD компютри

7
30

SSD устройствата няма да завладеят целия пазар за съхранение на данни, защото все повече персонални компютри ще комбинират флаш памет и традиционни HDD устройства с цел оптимизиране на разходите и подобряване работата на системите, според двама анализатори на storage сектора, заявяващи това в доклад, озаглавен „Two May Be Better Than One: Why Hard Disk Drives and Flash Belong Together”.

SSD устройствата са тихи, бързи и издръжливи, но и са относително скъпи. Поради тази причина повечето персонални компютри ще бъдат с HDD в продължение на години напред, казват Том Колин, президент на Coughlin Associates и Джим Хенди, анализатор в Objective Analysis.

Анализаторите прогнозират, че до 2016 г. 53% от новите персонални компютри и 25% от новите лаптопи ще имат едновременно флаш-базирано и твърдо дисково устройство.

NAND флаш паметта, основната технология за съхранение на данни, използвана в iPhone, iPad и SSD устройствата, може да предложи слой между твърдите дискове и високоефективната RAM, се казва в доклада.

Използването на флаш ще се превърне в критично поради увеличаващата се празнина в представянето между DRAM и въртящите се дискови пакети, според анализаторите.

Хибридните системи между SSD и HDD вече са използвани в центровете за съхранение на данни.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vorgin
vorgin

Имаме новина!

nahalnik
nahalnik

И каква е новината? :down: От доста време ги има и на нашия пазар. Дори … се излъгах да си купя такъв! 😡 Очаквах някакво увеличаване на производителността, каквото се вижда по рекламните клипове и отзиви на потребители ТУК – ускоряване зареждането на ОС и стартирането на програми, но не наблюдавам такава. ВИДЕО от Seagate Разочарован съм по-конкретно от: – На такъв диск (Seagate Momentus XT 500GB, 32MB, 7200rpm, 4GB SSD) се деактивира HP 3D DriveGuard, който ми функционира на „нормалните“ дискове Seagate, Hitachi, WD и Samsung, и ги предпазва при големи ускорения, т.е. падане, удар, сътресение на лаптопа. –… Виж още »

maxim4o
maxim4o

Не се прави така, Нахалник. Това е хибриден диск, с която едва ли ще получиш големи подобрения. Истината е в отделно SSD устройство с големина до 100-тина гигабайта, където да стои системата, и голям хард-диск за данните. Така вече ще усетиш огромна разлика.

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Един вид „С“ SSD и „D“ HDD но пък това е при първо стартиране под нов Windows след това нещата почти се изравняват,защото след 1-вото стартиране под HDD най използваните файлове минават в “ pagefile.sys „

maxim4o
maxim4o

Глупости. Pagefile.sys е виртуалната памет.

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Забрави да кажеш,че тя никога не се използва ?
Замисли се за какво е тя.

maxim4o
maxim4o

Използва се, когато физическата памет е недостатъчна – нищо общо със зареждането на Windows.