Електрическият скутер Xiaomi M365 предлага удобно придвижване и редица удобства

9
1668

Компактните превозни средства стават все по-популярни в ежедневието, понеже икономисват много време, както и пари (за обществен транспорт и за бензин). Жироскутерите и моноколелата са по-скоро модни устройства, които повече приличат на играчки. Но електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 със своята приятна цена и отличен дизайн е идеален за тези цели.

Дизайнът

Скутерът е направен от лека алуминиева сплав, която е много здрава и устойчива към корозии, което е актуално при лошо време. Габаритните размери са 108 x 43 x 49 см при тегло 12,5 кг.

В M365 няма нищо излишно: всички проводници, болтове и гайки са скрити в рамата или с пластмасови уплътнения. Платформата за краката е направена от мек и удобен материал, а кормилото е лято, с дебелина 33 мм.

Устройството може да се сгъва, има метална степенка, приятен звуков сигнал, дискова спирачка, която се задейства от кормилото, задна стоп светлина и светлоотразители. Височината на кормилото не се регулира, но управлението е много комфортно.

На малкото табло е поставен бутона за захранването, от който се включват и фаровете, а над него са поставени 4 светодиода, показващи новото на заряда на акумулаторните батерии със стъпка 25%. Предаването е предно, като предното колело е снабдено и с рекуперация на енергията. Задното колело е с дискова спирачка. И двете колела имат калници за лошо време.

Скутерът се сгъва наполовина, като кормилото ляга върху рамата и не може да се сгъва.

Основни технически характеристики

Мощността на двигателя на Xiaomi M365 е 250 W, осигуряващ максимална скорост 25 км/ч. Гумите са 8,5-инчови.

Използват се две спирачни системи. Отзад – дискова, която се задейства от кормилото, а отпред – рекуперация, която се задейства автоматично при спиране на подаване на енергия към двигателя, след което започва да се генерира енергия за зареждането на акумулаторната батерия.

Максималното тегло на потребителя не бива да превишава 100 кг. Защитата от вредните външни условия е от клас IP54.

Експлоатация

Максималната скорост от 25 км/ч се постига на равни участъци. При наклон от 15 градуса и тегло на потребителя 80 кг, устройството се справя без проблеми. А при наклон 20 градуса, понякога се налага да си помогнем с крак.

M365 поддържа три режима на рекуперация, които могат да се видят на екрана на смартфона, когато е свързан със скутера. При активирането на лекия режим, енергията се акумулира бавно, а M365 прилича на обикновен електрически скутер. Ако се избере средния режим, вече не може да се движим на равно или по инерция – необходимо е спускане под ъгъл около 20 градуса, иначе скутерът забавя движението си. При избор на най-тежкия режим, зарядът на акумулатора се възстановява най-добре: при спускане от около 500 метра при наклон 30 градуса се възстановяват около 4% от енергията. Вградена е функцията круиз контрол.

Акумулаторни батерии

Акумулаторният блок е съставен от 30 батерии тип LG 18650 с общ капацитет 7800 mAh. Едно зареждане е достатъчно за 30 км пробег. При активно използване на рекуперацията, пробегът се увеличава двойно.

Пълното зареждане става за около 5 часа. Приложението за смартфона показва и нивото на зареждане или разреждане на батериите.

Заключение

Ако търсите компактно и удобно транспортно средство за придвижване в градски условия, електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 е един отличен вариант.

Отрицателни черти:

 • Кормилото не се сгъва
 • Няма дисплей, който да покаже скоростта и пробега
 • Някои елементи са пластмасови

Положителни черти са повече и по-важни:

 • Наличието на ABS
 • Контрол на нивото на заряда чрез приложение за смартфон
 • Рекуперацията на енергия се настройва
 • Удобно приложение
 • Опростена конструкция
 • Удобно кормило
 • Големи колела
 • Круиз контрол
 • Неголямо тегло
 • Отлично съотношение цена/производителност

 


Електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 може да бъде закупен от интернет магазина на Xiaomi. С код за отстъпка: 00grbg

Предлагат се модели с черен цвят на корпуса.

В момента цената на скутера е намалена с 19% и Xiaomi Mijia M365 може да бъде закупен само за $455. Предлагат се и много приятни отстъпки за новите потребители.

 

Платено съобщение

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
НадблюдателПламенКьорав конДа си знаеш.дсфдсф Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
коко
коко

Каква е цената с кода за отсъпка?

MCMXLVIII
MCMXLVIII

311,46€ с включени 8,12€ застраховка при доставката, доста примамлива оферта.

Кирил
Кирил

Вероятно ще платите и 20% ДДС при доставката.

Пламен
Пламен

Станаха популярни и вече често се виждат по улиците. За съжаление масово без каски.

дсфдсф
дсфдсф

Какви каски ве луд? 🙂 Това нещо е на 10-ина сантиметра над земята и се движи по-бавно от колело. Дай да слагаме каски и като бягаме, защото може да се спънем и да паднем…

Да си знаеш.
Да си знаеш.

Каската се слага за да чупиш с нея предното стъкло на автомобилите!!!

Кьорав кон
Кьорав кон

Ако говорим за безопастност, то и при бягане ако паднеш и си удариш главата в някой камък, може да си докараш доста проблеми. 25 километра/час може и да ти се струват малко, но са достатъчно да си разбие човек главата. Каската никога не е излишна!

Пламен
Пламен

Само който е падал знае какво е да имаш каска. А тези които виждам със скутери карат наравно със трафика крайно дясно при колелетата. Според мен са по-опасни на голяма улица от велото.

Надблюдател
Надблюдател

25 кмч изобщо не е по бавно то велосипед – да не говорим че състезателите с велосипеди харчат най много 200 Вата а обикновените велосипедисти са далеч от таз енергия на краката. Още повече че това скутерче/тротинетка Е МНОГО по опасно от велосипед – само заради МАЛКИТЕ колела и малкото междуосие си е средство за пребиване. Въпроса за каската е че като паднеш с скорост 25кмч и си удариш главата в бетонен стълб какво ще стане? Отговор най малко кома но по скоро смърт. Така че който няма в главата може да пострада – ама то като няма в главата… Виж още »