Електромобилът с автопилот BMW i Next трябва да излезе през 2021 година

0
11

По време на среща с акционери, изпълнителният директор на BMW Харалд Крюгер (Harald Krueger) съобщи, че след 5 години неговата компания ще започне да произвежда роботизиран електромобил, който ще може самостоятелно да се придвижва по пътищата.

 

Той допълни, че новият електрически автомобили с име BMW i Next може да се базира на автомобила BMW i8, представен за първи път на автомобилна изложба във Франкфурт.

„През 2018 година ще започне масовото производство на BMW i8. След това, към 2021 година на пазара ще излезе BMW i Next – нашият нов електромобил с усъвършенстван автопилот, цифрови технологии, олекотена конструкция и съвършено нов дизайн на купето. BMW i Next ще бъде предвестника на появата на електромобили от съвсем ново поколение“ – каза още Харалд Крюгер.

Да си припомним, че безпилотните електромобили на Tesla се очаква да се появят през 2018 година, а веднага след това свои модели електромобили с автопилоти възнамерява да представи Ford. А Kia сподели, че няма да се състезава и конкурира с никого и ще представи на пазара роботизиран електромобил след около 15 години. Tesla Motors е много по-напред в това отношение – неотдавна Илън Мъск заяви, че към 2018 година ще произведе 500 000 евтини електромобила и ще представи автопилот, който може да шофира при всякакви условия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за