8.7 C
София

Ентусиаст създаде корпус за охлаждането на овърклокнат Raspberry Pi 2

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Пуснатият през миналата година едноплатков ARM компютър Raspberry Pi 2 лесно се поддава на овърклок, но това води до значително загряване, което не е изненадващо. В тази връзка, живеещият в Калифорния ентусиаст Инас Азам създаде пасивна система за охлаждане на устройството под формата на корпус-радиатор от анодизиран алуминий. Проектът носи името Razzmatazz.Този прост, но симпатичен на външен вид охладител може да намали температурата на SoC Broadcom BCM2709 (@1000 Mhz) от 69 на 39 градуса.


За производството на по-голямо количество от този корпус-охладител обаче, Инас се надява да се събере чрез  Kickstarter 20 хиляди долара. Минималният размер на дарението за получаване на екземпляр от Razzmatazz е $39 ($11 отстъпка от бъдещата цена на устройството). Комплектът включва освен радиатора, устройството Raspberry Pi 2 и SD карта памет с овърклокърски настройки на цена от $99.

Проектът на Инас Азам бе забелязан от администрацията на овърклокърския ресурс HWBot, който поощрява овърклока на устройствата, базирани на процесори (SoC), които не са свързани с x86 архитектурата.
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини