В китайския автономен регион Вътрешна Монголия се намира индустриалният парк SanShangLiang, в който е разположена една от най-големите биткойн ферми в света.

Съвременната ферма е собственост на компанията Bitmain, известна с разработването и производството на хардуер за добив на биткойни. Уеб-порталът Quartz публикува множество снимки на Bitcoin фермата.

Китай е световен лидер в добива на цифрова валута. Половината от пуловете за добив на криптовалута са разположени в Китай, поради евтината работна ръка и евтината цена на електрическата енергия. Фермата на 21 век изразходва средно по $39 000 за електричество всеки ден. При днешния курс на биткойна, в целия свят се добива цифрова валута за около $7 милиона дневно. Колкото е по-голяма фермата, толкова са по-големи шансовете за печалба.

Фермата също се нарича Bitmain, като в осемте едноетажни здания са поставени 25 000 компютърни устройства за добив на цифрова валута, които се обслужват от 50 души. В седемте хангара се извършва добива на биткойни, а в осмия – на лайткоини.

Служителите живеят в триетажен офис, намиращ се недалеч от хангарите. В офиса има общежитие и кухня. Работниците следят състоянието на техниката и анализират проблемите. Климатът е горещ, има много прах и понякога компютърните модули прегряват и се повреждат. Шестима добре обучени специалисти се занимават с ремонтите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
26 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари