Задава се нов Chromebook

2
26

Появиха се информации, че Google планира да пусне под своята марка следващия Chromebook. Нетбуците ще са с Chrome OS, със сензорни екрани. Google явно са взели пример от Microsoft, които продават своите собствени Surface – производството на новите устройства е възложено на тайванската фирма Compal. По този начин Google заобикалят досегашните си партньори и могат да намалят маржовете си. Досега фирмата оставяше на своите партньори да се занимават с хардуера. Сега обаче ще е по-различно.

Първият модел на Google – Cr-48 се появи през декември 2010 година.И трябва да се отбележи, че той беше доста скромен.Информацията за новият модел засега е съвсем оскъдна. Дисплеят ще е 12.85 тъчскрийн. Много от функциите ще могат да се изпълняват с докосване на дисплея, който разбира се ще дава възможност да играете Angry Birds като „издърпвате и изстрелвате“ с пръст.

Преди време, Ерик Шмид, изпълнителен директор на Google беше заявил, че новият продукт ще използва Android, а не Chrome OS. От фирмата явно са преосмислили решението си. И защо не? Много потребители смятат, че Chrome OS е изключително подходящ браузър, с по-малки изисквания към хардуера от други браузъри. Ясно е, че една от целите е и пазарното налагането на операционната система. Според някои специалисти новият продукт има сериозен потенциал и от „продукт за вътрешно ползване“ е възможно да се превърне в истински хит.

Все още обаче няма информация за техническите характеристики на новия Chromebook и дори не е известно дали целта му ще е да се намеси сред моделите от нисък ценови клас, като примерно Acer C7, или ще се прицели в по-висок клас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари