Започва производството на руска дънна дънна платка за американските процесори AMD Ryzen

9
1107

Руският холдинг GS Group редовно се появява в технологичните новини понеже това е компанията, която произвежда руските флаш дискове със стандартни SATA или М.2 конектори, които без проблем се инсталират и работят във всякакви компютърни системи. Разбира се, компанията купува чиповете флаш памет и контролера от чужбина, но това е сериозна стъпка напред за руската IT промишленост.

Сега GS Group съвместно с холдинга Philax отива още по-далече. В рамките на новия проект за локализация производството на електронни устройства и компоненти на територията на Руската Федерация бе представена дънна платка, която ще се произвежда в завода на GS Group в град Гусев, Калининградска област. Отново да подчертаем, че това не е дъно за процесорите Елбрус или Байкал, за които подобни решения ще бъдат представени по-късно, а за обикновените процесори AMD Ryzen. Руското дъно се базира на чипсета AMD B450.

GS Group не съобщава какво е името на тази дънна платка, но тя по нищо не се различава от решенията от среден клас на ASUS, MSI и другите подобни компании. Новото дъно има 4 слота за планки оперативна памет с капацитет до 128 GB, два PCIe слота, стандартни радиатори на захранващия модул и цели десет най-различни USB портове. Изключение е единствено PS/2 конекторът с поддръжката на COM връзка, както и възможността за инсталирането на руски модул за защитено зареждане на операционната система, което е необходимо за използването на това дъно в държавните структури на РФ.

2.7 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари