Започнаха продажбите на безконтактния електронен термометър Thermo

0
199

Френската компания Withings представи на пазара безконтактния електронен термометър Thermo. За измерване на температурата е достатъчно устройството да се приближи до челото на пациента.

 

В безконтактния термометър са поставени 16 инфрачервени сензора, които сканират темпоралната артерия, като се извършават над 4000 измервания за около 2 секунди, за да се определи точката с най-висока температура. Налични са и Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка. Устройството работи синхронно с мобилно приложение, което с информация за възрастта, характерни симптоми и колебания на телесната температура дава препоръки за лекуване. Лекарите от детската болница в Бостън добавиха в приложението и информация за необходимите лекарства и тяхното дозиране.

 

Термометрите, които измерват температурата от повърхността на темпоралната артерия са сравними по точност с ректалните и ушните термометри. Но са много по-хигиенични и не могат да предизвикат травми. С помощта Thermo е възможно да се измери температурата както на бодър, така и на спящ човек. Thermo е замислен като семеен термометър, който може да регистрира температурните промени на максимум осем души. Производителят подчертава, че това е най-хигиеничният начин за измерване на температурата. Thermo се продава при цена $99,9.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари