fbpx
-5.5 C
София

Започнаха продажбите на самообучаващ се слухов апарат

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Стартиращата компания Whisper привлече $50 милиона за разработването на своя иновационен слухов апарат Whisper Hearing System. Медицинското устройство се различава от другите подобни модели предимно по използването на изкуствен интелект за филтриране на шумовете и за усилване на само необходимите звуци. С течение на времето устройството се самообучава и става все по-добро за своя собственик.

Според статистиките, едва всеки трети на възраст над 70 години, загубил остротата на слуха си, използва слухов апарат. Причините за това са много, но най-съществената от тях е, че е необходимо редовно калибриране на апарата според слуха на неговия собственик, но повечето хора нямат време и не им се занимава с това.

Благодарение на уникалната конфигурация на използвания хардуер, системата Whisper Hearing System на тази компания, се учи буквално от нулата. Двете слушалки са свързани към безжичното устройство Whisper Brain, което е поставено в джоба и обработва звуците. Алгоритмите, които отделят полезните звуци от шумовете работят в режим на реално време.

За разлика от традиционните слухови апарати, които усилват всички звукове, Whisper може да се фокусира на различните източници и да работи по различен начин навън и в помещенията. Предлага се и приложение за смартфон, с помощта на което може редовно да се обновява фърмуера на парата.

Самото устройство не се продава, а както е модерно сега, в началото се заплащат $179 за слуховия апарат и след това определена месечна вноска, включваща посещаване на лекарски кабинет и тригодишна гаранция в случай на загуба или счупване на уреда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини