Британски учени от университета „Уоруик“ успяха значително да ускорят процеса на зареждане на литиевойонните акумулаторни батерии.

Промени в самите батерии почти няма. Създадена е нова методология за тестване на литиевойонните акумулаторни батерии. С нейна помощ се изясни, че сегашните стандарти за зареждането на тези батерии са занижени петорно. На практика литиевойонните батерии издържат много по-висока интензивност на заряда.

Според учените, досега производителите нарочно са понижавали възможностите на батериите, понеже са се опасявали от взривове и самозапалване. Но досега никой не е правил подробни изследвания на процесите при зареждането и никой не е мерил температурата директно на електродите. Британските специалисти направиха подробни изследвания и създадоха нова технология, ускоряваща зареждането 5 пъти.

По време на работа и при зареждането се регистрира информацията за температурата на електродите и се извършва мониторинг на работата на батерията. Новата технология дава възможност за по-тънко контролиране и измерване режима на работа на батерията.

Новият метод дава възможност за петорно ускоряване зареждането на литиевойонните батерии, без възникването на извънредни ситуации.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари