Затварянето на правителството почна да носи щети на техноиндустрията

0
27


Затварянето на американското правителство породи страх у немалко компании за финансовата цена, която ще е нужно да заплатят. Техноиндустрията не бе подмината от тези страхове и вече виждаме резултата от продължаващият единадесети ден правителствен блекаут.

Silicon Graphics International, известна като SGI публикува вчера финансовите си резултати за първата четвърт на годината, в които освен сериозния спад на акциите на компанията се отчитат по-мащабни загуби от предвиденото, които са причинени от закъснели и отложени плащания по технологични проекти спонсорирани от американското правителство. Дяловете на компанията спаднаха с цели 14% след публикуването на финансовите резултати.

Президентът и изпълнителен директор на SGI Жорж Титингер заяви, че от компанията са били наясно с колебания в бюджетните резултати за годишния финансов период приключил през миналия месец, но е нямало как да бъде взето под внимание мащабното замразяване на всички разплащания, което е станало факт в края на септември и новините около предстоящото затваряне на правителството. Прекратяването на работата на държавната администрация е довело до замразяването на разплащанията по един федерален проект и отложеното приемане на друг не-федерален проект, като така и не е станало ясно как да процедират от SGI.

Титингер е обезпокоен от факта, че практически „няма начин да бъдат осъществявани финансови трансфери от федералните клиенти на компанията в момента“. Това значително поставя в риск близкосрочните финансови резултати на компанията и нарушава плановете на SGI, свързани с приключването на федералните проекти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари