Захранвщият блок Thermaltake Toughpower DPS е представен официално

1
20

Thermaltake пусна новия си захранващ блок Toughpower DPS с мощности от 750 и 850 вата. Тяхната най-важна характеристика е подобреният мониторинг на състоянието на напрежението чрез USB-връзка и приложението Smart DPSApp. И двете версии на устройството отговарят на стандартите ATX12V v2.31 и EPS12V v2.92, сертифицирани са по изискванията на 80 Plus Gold и Haswell Ready, а също са оборудвани и с конектори за модулно свързване със захранващите кабели.

В захранващите блокове са използвани активни механизми за корекция коефициента на мощността, термоустойчиви японски кондензатори (105 ° C), DC-DC преобразователи и 140мм вентилатори с двойно-съчмен лагер. Вентилаторите в двата модела са със скорост на въртене, която зависи от натоварването и може да достигне до 1900 об/мин. Устройството е с размери от 180(Д) x 150(Ш) x 86(В) мм.Към представените компютърни захранващи блокове Toughpower DPS могат да се свържат няколко графични карти: в 750ватовия модел има четири кабела PCI-E Power (6+2)-pin, а в 850ватовия шест.


Приложението Smart DPSApp Ви позволява да контролирате скоростта на въртене на вентилатора, да следите напрежението, показателите на мощността, силата на тока и коефициента на полезно действие. При необходимост, Smart DPSApp може да запазва историята на стойностите при различните параметри и дори да изчислява количеството консумирана електроенергия от системата.


За съжаление, цените за двата варианта на захранващия блок Toughpower DPS все още не са обявени.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gyps
gyps

Най-накрая и при захранванията нещо да се промени в положителна посока. Може да се нарече голяма стъпка напред и дано се наложи като стандарт за в бъдеще.