Защо е толкова трудно да намерим Blu-ray плейър с добри отзиви от потребителите

2
64

Нещо което всеки прави преди да си купи нова техника е да прекара поне няколко часа из различни сайтове или форуми, за да се запознае с мнението на потребители, изпитали конкретния модел. Ако някой от вас е направил това, докато е търсел Blu-ray плейър, навярно е забелязал колко трудно е да се намери модел с преобладаваща позитивна критика. Какъв е проблемът с Blu-ray плейърите тогава?

Най-големият проблем при този клас технологични устройства изглежда е надеждността. Голям брой потребители се оплакват, че плейърът им или спира да работи по средата на някой филм или просто се изключва и отказва повече да се включи само след няколко месеца. Сред останалите най-често срещани проблеми са също рядкото или никакво обновяване на софтуера, трудното инсталиране на обновления, трудно стриймване от интернет и така нататък.

Разбира се, ситуацията в момента е доста по-добра от тази преди няколко години. Тогава Blu-ray плейърите се продаваха не за около $100, а за $400 и повечето от тях нямаха интернет, така че инсталирането на обновления на софтуера беше или много по-сложно или просто невъзможно. Пък и не трябва да забравяме факта, че по-често коментарите се пишат от хора, които са недоволни, отколкото от такива, които използват техниката си без проблеми.

Съветът на специалистите е, ако все пак изберем Blu-ray плейър, да не го купуваме от интернет магазин, който не предлага гаранция, само защото е по-евтин. Ако платим малко повече за едногодишна или двугодишна гаранция, поне ще сме сигурни, че ако плейърът се повреди на втория месец, ще има кой да ни го поправи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари