За базовата функционалност на APU AMD Bristol Ridge не е необходим чипсет

0
71

Неотдавна се появи информация, че на дънните платки за новите хибридни процесори AMD Bristol Ridge, освен самия APU могат да се поставят южните мостове B350 и A320. Но в същото време новите APU на този производител са нещо средно между система-върху-чипа и базова системна логика. За осигуряване на базова, начална функционалност в хибридните процесори AMD Bristol Ridge са включени всички необходими за един персонален компютър интерфейси, което позволява да се мине и без южен мост, а това може да даде съществени икономии.

 

Уеб-порталът AnandTech показа, че тези APU могат да поддържат два двуканални интерфейса за DDR4 памет с поддръжката на два DIMM модула за всеки канал, един PCI Express 3.0 x8 слот, един PCI Express 3.0 x4 порт, който може да се използва за включване на южния мост B350 или A320, четири USB 3.0 порта, два SATA 6 Gb/s интерфейса и две линии PCI Express 3.0 x1 с поддръжката на NVMe.

 

AnandTech предполага, че в хибридните процесори AMD Bristol Ridge е интегриран PCI Express 3.0 x16 контролер, който обаче не може да се използва за включване на видеокарти с PCI Express 3.0 x16 шина и се разделя на по-малки конфигурации.

 

Въпреки че южните мостове за Bristol Ridge поддържат USB 3.1 портове със скорост до 10 Gb/s, поддръжката на симетричния USB Type-C от тази платформа не е възможна. За тази цел са необходими един или два допълнителни чипа, които не са особено скъпи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари