За две седмици цената на оперативната памет нарасна с 20%

4
1546

Ограничението за експорт на високотехнологични материали от Япония в Южна Корея доведоха до поскъпването на оперативната памет с 20% само за две седмици.

Според публикуваната информация на аналитичната агенция DRAMeXchange, средната цена на един 8 Gb чип DDR4 DRAM памет в началото на седмицата е достигнала $3,74. Това е с 14,6% повече от цената преди една седмица (12 юли) и е с 23% по-висока от цената на оперативната памет на 5 юли.

Няма съществени промени в поръчаните бройки и партиди оперативна памет и в тази ситуация решаващо влияние оказаха ограниченията, наложени от японското правителство. Освен това, голяма роля изигра и инцидентът със спирането на електрическата енергия в заводите на Toshiba Memory Corporation и Western Digital в град Йокаичи. На 15 юни имаше авария в електрозахранването на японския град Йокаичи, която оказа катастрофално влияние на производствения процес.

Ако Samsung Electronics и SK Hynix, които са водещите производители на оперативна и NAND флаш памет, започнат да имат реален спад на производството поради регулаторните действия на Япония, цените на различните видове памет може да нараснат до нивата от 2017-2018 години и дори да станат по-високи. След поскъпването на оперативната и флаш паметите се очаква поскъпване и на различните компютърни устройства – смартфони, лаптопи, десктоп конфигурации и т.н.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Един лев да не видят тия нeщacтия !!!!

Боко
Боко

Очакваше се. Цените на ссд-тата и флаш памети направо станаха неприлично ниски

Кольо
Кольо

шибани спекуланти, нали имат запаси, а и тия игрички на санкции ми писнаха вече, да вземат сащ пак да пуснат някой дебел джон над япония, че да престанат дръпнатите зъркели да се дървят

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Че то Micron са хамериканско-краварска компания, и па бяха в кюпа с xyйникc и самсунгя..