AMD

Последните финансови успехи на процесорния производител AMD, включително и с ръста на продажби на процесорите Ryzen и EPYC, дадоха възможност на ръководството на компанията да увеличи инвестициите за бъдещи разработки. Популярният ресурс Overclock3D цитира представения неотдавна от AMD финансов отчет за тримесечието. Порталът обърна внимание, че бюджетът за изследователска работа е увеличен с 25% спрямо същия период на миналата година.

През 2017 година Advanced Micro Devices увеличи бюджета за разработване с 10-20% в сравнение с 2016 година. Това показва значителния ръст на инвестициите, вложени за увеличаване интелектуалния потенциал на AMD.

Ръстът в сферата на научните работи и разработките изглежда съвсем логична стъпка. Това е много важен аспект за Advanced Micro Devices. От финансова гледна точка, изоставането от основния конкурент в лицето на процесорния гигант Intel все още е огромно. Анализите показват десеторна разлика.

Да не забравяме, че процесорната микроархитектура AMD Zen бе разработена в рамките на ограничените възможности през периода от 2012 до 2016 година, но се оказа изключително успешна. През следващите години компанията възнамерява да представи архитектурите Zen 2 и Zen 3, фундаментът за които полага още сега.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за