За криптоминьорите гаранцията на видеокартите на MSI е орязана до шест месеца

5
899

Micro-Star International също започна да се опитва да попречи на използването на нейните видеокарти за добив на криптовалута и се старае да ги предлага предимно на геймърите. Докато Nvidia се опитва да прави това чрез ограничаване производителността при добива на Ethereum, тайванците постъпват по друг начин – променят срока на гаранционното обслужване. За графичните карти, които се използват за добив на различни криптовалути, гаранцията вече е само шест месеца вместо 4 години! От друга страна, това все още е два пъти повече за разлика от специализираните графични карти за криптодобив Nvidia CMP.

Ясно е че тези драконовски мерки се предприемат във връзка с това, че много от видеокартите на MSI се използват за добив на криптовалута и работят в режим 24/7 с максимално натоварване на графичната памет. Всъщност, много от видеокартите съвсем не означава всички графични карти. Дори и при сегашните неприлично високи цени, потребителите купуват видеокарти не само за добив на криптовалута, а и за гейминг. Но MSI не се занимава с подробности, а просто публикува списък с моделите с намалена гаранция.

Твърде странна стъпка от страна на MSI. Разбираемо е, когато подобна гаранция се дава за моделите, които са специално предназначени за добив на криптовалута, каквито са например устройствата Nvidia MCP HX, но въвеждането на подобни ограничения без каквито и да било допълнителни условия е едно наистина доста странно решение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари