Идват ли кардинални промени в дизайна на iMac?

5
575

Apple iMac направи своеобразна революция в историята на компютърната индустрия, още с първата си поява на бял свят и надмина всичките ни очаквания навремето. Обемистите изисквания откъм работно пространство на класическите настолни компютри, бяха трансформирани към иновативната All in One конструкция, която предлага компютърна конфигурация, монитор, тъч скрийн (в някои случаи) и високоговорители в едно. Външната периферия на iMac също е доста впечатляваща и до днес остава незаменима част от арсенала на много създатели на съдържание и други професионалисти, които се доверяват на еко системата на Apple по целия свят.

Нова информация твърди, че платформата в сегашният си вид се готви за следващия голям скок. Според източниците, току-що са изтекли заявления, подадени от Apple пред американското патентно дружество за запазването на изцяло нов дизайн на iMac. Сведенията идват от портала AppleInsider, откъдето съобщават, че заявката за патент е с описание на „електронно устройство със стъклен корпус“ и приложените изображения показват компютър с изцяло стъклени панели, които заменят остарелите матирани алуминиеви панели.

Съгласно патента, компютърът ще бъде с „непрекъсната извита повърхност“ и горната част, в която се намира дисплея ще бъде свързана плавно към долната, на която са позиционирани портовете за мишка и клавиатура.

Патентът също така споменава за нова стойка и носеща конструкция, които да помогнат за задържането на хардуерния блок (в който се намират процесора, оперативната памет, хард диска и останалите компоненти на компютъра) към дисплея. Изглежда по-голямата част от вътрешния хардуер на устройството ще бъде поместена в носещата конструкция, в непосредствена близост до портовете за периферни устройства, като стъклената повърхност изглежда ще съдържа единствено дисплея, камерата и основните сензори.

Кога ще го видим?

Макар и патентът да е публикуван на 23 януари 2020 г., компанията е подала заявленията за него през месец май 2019 г., което ще рече, че дизайнът се обмисля от наистина дълго време. Твърде рано е да се потвърди дали в действителност Apple ще включи тази конструкция в следващия си iMac, нито дали реално тази разработка ще види бял свят.

Патентът позволява много вариации в материалите и функционалността на потенциално сгъваемата клавиатура, но за жалост за сега не са известни повече подробности като начина на нейното функциониране.

Надяваме се в следващите месеци да разберем повече за това, като изглежда Apple наистина се готви да предложи настолни компютри за дома и бизнеса от ново поколение, независимо дали става въпрос за следващото поколение на iMac линията или изцяло ново допълнение към широката гама продукти на компанията. Ще следим за нова информация.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари