fbpx
4.6 C
София

Излезе новата спецификация на USB Type-C стандарта

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Експертът на Google Бенсън Лън публикува в своя Twitter акаунт съобщение, че е излязла новата спецификация на USB Type-C стандарта. Сега се осигурява значително по-висока скорост на зареждане на съвместимите мобилни устройства.

Новият стандарт е изготвян в продължение на две години, но промените не са много. В сравнение с USB Type-C 2.0 новият 2.1, най-голямата промяна е опционалната спецификация Extended Power Range (EPR), която предвижда увеличаване на максималното напрежение до 48 волта, което при разрешения според предишния стандарт ток от 5 А дава мощност от 240 W. Да си припомним, че при USB Type-C 2.0 максимално възможното напрежение бе 20 V при същата сила на тока от 5 А, което осигуряваше мощност от 100 W.

От гледна точка на обикновения потребител няма нищо ново. Устройствата с USB Type-C 2.1 са съвместими с USB Type-C 2.0 портовете и обратното. Но на техническо ниво бяха забелязани някои промени. Добавен е нов параграф, в който се казва, че изводите A4-A9 и B4-B9 не трябва да бъдат съединени с общия проводник при включване на конектора в съответния порт.

Повишаването на мощността на захранването ще даде възможност на производителите на мобилни компютри да използват обновения USB Type-C порт за зареждане на всякакви лаптопи, включително и мощните работни станции. Навярно традиционните цилиндрични конектори скоро ще останат в миналото,

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Zero
Zero
2 месеца

Има грешка в мерната единица тук. Мощността се измерва във ватове.
„5 А дава мощност от 240 волта“.

venko
venko
2 месеца

което при разрешения според предишния стандарт ток от 5 А дава мощност от 240 волта

Иво
Иво
1 месец

е кое не ти е ясно 48 волта променлив ток 5А 240 вата,това мноого отдавна трябваше да стане при лаптопите

Иво
Иво
Отговор на  Иво
1 месец

прав ток,не променлив..

Нови ревюта

Подобни новини