Излезе новият рейтинг на процесорите по съотношение цена/производителност

17
1965

Въпреки че цялото компютърно общество е развълнувано от появата на новите процесори на Intel, редица потребители, подбиращи си нов най-подходящ централен процесор, имат ограничени финансови възможности. Най-доброто решение в подобен случай е да се закупи чип, чиято изчислителна мощност е най-висока в сравнение с неговата цена. Популярният уеб портал TechPowerUp публикува обзор на новия флагман на Intel, в който включи обновената версия на рейтинга на процесорите според съотношението цена/производителност. За база на целия рейтинг е взет именно i9-9900K.

Новата класация показва, че по този параметър процесорите на AMD значително превъзхождат процесорите на Intel. Въпреки че като цяло производителността на чиповете на AMD е по-ниска, тяхна цена може да се окаже решаващ фактор при избора на нов процесор. Разбира се, за хората които не се интересуват от икономии и искат максимална производителност, решенията на Intel са по-добри.

Съвсем скоро се очаква нова битка на процесорните гиганти. Intel трябва да представи на пазара своите младши процесори от 9-то поколение, а AMD обещава през първата половина на 2019 година да анонсира серия 3000 на своите нови процесори Ryzen, базирани на ядрото Zen 2, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари