Излезе новият Amazon Kindle

0
78

Amazon представи на пазара новата версия на своя най-евтин електронен четец на книги Kindle. Новото устройство е с 11% по-леко и с 16% по-тънко от предишния модел от 2014 година. Сега формата на корпуса е по-обтекаема и освен стандартния модел с черен цвят се се предлага и версия с бял цвят на корпуса, като това се случва за първи път след 2010 година. Цената е останала същата – $80 за версията с реклами.

 

Както и предишния, така и новият Amazon Kindle е оборудван с 6-инчов сензорен E Ink Pearl дисплей с резолюция 800х600 пиксела, 4 GB флаш-диск и поддръжка на Wi-Fi безжична връзка. За по-гладка работа на устройството оперативната памет е удвоена и сега е 512 MB. Появила се е и функция за преобразуване на текста в човешка реч – сега потребителите с по-слабо зрение могат да включат безжични Bluetooth слушалки и да слушат аудио-версията на книгата. Габаритните размери са 160 x 115 x 9.1 милиметра при тегло 161 грама.

 

Заедно с новия Kindle компанията анонсира и бяла версия на Kindle Paperwhite, която се предлага при цена $120.

Продажбите на новите електронни четци на книги започват на 7-ми юли тази година. Устройствата Amazon Kindle се считат най-добри за четене на електронни книги, понеже използваната технология на електронни мастила не уморява очите, а изображението е съвсем като върху реална хартия – абсолютно статично и с висок контраст.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари