Излезе нов модел Raspberry Pi 4 с 8 GB оперативна памет и цена $75

0
898

Представеният миналата година едноплатков микрокомпютър Raspberry Pi 4 Model B се предлага с 1, 2 и 4 GB RAM при цена съответно $35, $45 и $55. Компанията Raspberry Pi Foundation реши да отбележи 8-годишнината от излизането на първия Raspberry с нова версия на Raspberry Pi 4 с 8 GB оперативна памет. Едновременно с това бе спряно производството на версията с 1 GB RAM, а цената на модификацията с 2 GB бе намалена до $35.

Raspberry Pi Foundation от самото начало планираше да предложи версия на този микрокомпютър с 8 GB оперативна памет, но като се има предвид, че досега не се произвеждаха 8 GB LPDDR4 модули, това не бе възможно. Едва наскоро Micron започна производството на 8 GB модули LPDDR4 с подходящия форм фактор и Raspberry Pi Foundation побърза да представи новия модел.

Новата версия на Raspberry Pi 4 с 8 GB RAM струва над два пъти повече от базовата – $75. Единствената друга промяна е новият импулсен стабилизатор на напрежение, поставен близо до USB Type-C порта за захранване на устройството. Тази незначителна промяна в конструкцията едва ли ще бъде проблем за който и да било проект с използването на този модел.

Серията Raspberry Pi включва над десет различни модификации, включително съвсем минималистичната Raspberry Pi Zero с цена едва $5. Да напомним, че миналата година от най-първия модел Raspberry Pi бяха продадени общо 30 милиона броя.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари