Излезе цената на видеокартата Nvidia GeForce RTX 3080 Ti с хардуерна защита срещу добива на криптовалута

11
2806

Китайското интернет издание ITHome, което вече съобщи редица достоверни данни за видеокартите на Nvidia, публикува цената на игровата топ-версия на графичната карта GeForce RTX 3080 Ti. Да напомним, че тази видеокарта е на практика орязана RTX 3090: чипът е съвсем малко по-слаб и разполага с 10240 CUDA ядра вместо 10496, но буферната памет е двойно по-малко – 12 GB GDDR6X.

Въпреки това, тези параметри са напълно достатъчни за пълноценна игра при 4К резолюция, особено като се има предвид, че Nvidia оправи своите грешки и в тази графична карта е вградена подобрена защита от добив на криптовалута както на хардуерно, така и на софтуерно ниво. Според появилата се неофициална информация, при добива на Ethereum производителността пада двойно, което значително увеличава времето на нейното изплащане и тя става безинтересна за криптоминьорите.

Що се отнася до цената, то в китайските интернет магазини RTX 3080 Ti се продава за 7999 юана или приблизително $1230. Като се има предвид, че цените на електрониката в Китай са средно с 20% по-високи в сравнение със САЩ, то може да се каже, че препоръчителната цена на тази видеокарта в Северна Америка ще бъде $999. То много добре се съгласува с предишните слухове и с цената на аналогичната по производителност графична карта Radeon RX 6900 XT.

Маркетолозите явно добре са си направили сметката, понеже подходящата за добив на криптовалута RTX 3090 струва почти тройно повече и по този начин новата Nvidia GeForce RTX 3080 Ti явно ще се хареса на геймърите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари