Освен започване производството на централни процесори с архитектура Zen, AMD възнамерява съвсем скоро официално да представи нова фамилия APU с кодово име Raven Ridge. Новите хибридни чипове се очаква да имат до четири процесорни ядра и графичен ускорител, базиран на графичната архитектура Vega.

Преди няколко часа популярният уеб-портал VideoCardz публикува резултатите от тестовете на един от тези APU. Информацията е взета от базата данни на Ashes of the Singularity. Чипът се нарича AMD Ryzen 5 2500U и по всичко личи, че това е мобилна хибридна система-върху-чипа. Да си припомним, че първи трябва да излязат именно мобилните SoC Raven Ridge, а AM4 десктоп решенията са планирани за 2018 година.

Версията че това е APU за лаптопи се поддържа от сравнително слабата производителност на графичното ядро AMD 1500 Graphics, която е на нивото на Intel Iris Graphics 640. Но обикновено, най-първите инженерни образци имат по-ниска производителност и новият Raven Ridge едва ли е изключение. Новият APU е представител на фамилията Ryzen 2000.

Според най-нова информация, първите лаптопи, базирани на хибридните процесори AMD Raven Ridge, трябва да излязат на пазара през следващите два-три месеца.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари