21.6 C
София

Изобретиха „пръстена на всевластието“

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Появи се един много интересен проект, който е разработен от компанията Logbar Inc. от слънчева Калифорния. Пръстенът, носещ името Ring ще позволи на собственика си да изпраща SMS-и, да плаща сметките си или да намали осветлението в помещението с няколко движения на пръста.

Пръстенът се свързва с различните „умни“ джаджи посредством Bluetooth технологията и „им предава желанията“ на собственика си.

Създателите са добавили няколко основни функции на Ring. Първо, можете да контролирате свързаните с него устройства – например да включите телевизора или лампата, да промените температурния режим на климатика и т.н. Разбира се, че не всички джаджи могат да бъдат свързани с пръстена чрез Bluetooth, но изход от ситуацията е намерен – специалният хъб „посредник“ в домашната мрежа.


За активацията на пръстена и конфигурирането на жестовете ще ви бъде необходимо устройство под управлението на iOS 7 и по-нов или Android 4.4 и по-нов. Версията за Windows Phone (както и хъб-а „посредник“) ще бъдат пуснати по-късно.

С помощта на Ring ще могат да се управляват мобилни устройства – включване на плейъра, обаждане на приятел, намаляване на звука и т.н. Създателите дори обещават съвместимост с други носими джаджи, като например Google Glass или „умен“ часовник. Вибрацията и вградения LED-индикатор ще ви уведомяват за входящи повиквания/съобщения и т.н.


Високото качество на разпознаване на жестовете ще ви позволи да използвате пръстена дори и за набор на SMS-съобщения. Освен това, той може да се използва и за потвърждаване на банкови транзакции – например при покупка на приложения от App Store и т.н.

Вижте как точно ще работи представения пръстен от видеото по-долу:

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини