fbpx
2.2 C
София

Изработиха напълно функционална клавиатура от блокчета Lego

Най-четени

През 2005 година изобретателят и почитател на Lego Джейсън Алеман се опитва да направи прототип на работеща клавиатура, използвайки блокчета от любимия си конструктор и мембраната на извитата клавиатура на Microsoft „Natural“. Точно заради извивките й, обаче, проектът му се провали. Съвсем наскоро, обаче, Алеман най-накрая сбъдна отдавнашната си мечта.

Този път изобретателят използвал мембрана от обикновена плоска клавиатура, която намерил на улицата. Крайният резултат от работата му е една напълно функционална клавиатура с пълен комплект от също толкова добре работещи бутони. Налице са всички важни бутони – Num Lock, Caps Lock и Scroll Lock. Самата мембрана е поместена в просто рамка Lego.

Бутоните се държат за мембраната с конектори Lego Technik. Самите бутони са доста интересни, тъй като върху нито един от тях не е рисувано и не са залепяни стикери. Вместо това, Алеман внимателно е подбрал блокчета от официални комплекти на Lego. Това негово решение му е дало известна творческа свобода. Бутонът Home, например, представлява червена къщичка, бутонът с въпросителен знак е взет от комплекта „Хари Потър“ и върху него има чорап. Когато обаче този бутон се обърне с главата надолу заприличва на „питанка“.

Можете да прекарате поне няколко минути, разглеждайки всички детайли скрити в клавиатурата. Ако желаете още подробности за нея и искате да я видите в действие, съветваме ви да изгледате поместеното по-долу видео.

)

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини