Израелски специалисти кръстосаха робот и пистолет

3
95

Израелската компания General Robotics представи портативния гъсеничен робот Dogo въоръжен с пистолет Glock 26 калибър 9 милиметра. Порталът Defense News допълва, че новият робот е първото в света компактно компютъризирано устройство със собствено оръжие. Роботът Dogo тежи едва 12 килограма.

Амунициите на робота са 14 патрона, докато пълнителят на пистолета Glock 26 побира 10 патрона. Според производителя, новият робот ще се използва в близък бой, както и при контратерористични операции. Освен с пистолет с бойни патрони, Dogo може да бъде оборудван със сълзлив газ, светлинни гранати и други средства с нелетално въздействие.

Роботът има система за транслиране на видео и аудио към пулта на оператора. Dogo разполага и с компютърна система за разпознаване на препятствията и може автоматично да се изкачва по стълби без специална команда от страна на оператора.

Капацитетът на акумулаторните батерии е достатъчен за 4 часа активна работа. Наблюдателната система на робота е съставена от 6 камери с висока резолюция, които осигуряват 360 градусова видимост. Модулът с пистолета отделно има още две камери, с помощта на които операторът може да се прицелва.

Първата публична демонстрация на Dogo се очаква да се състои през месец юни тази година на изложението Eurosatory в Париж,

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Израелски специалисти кръстосаха робот и пистолет"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка